Въпроси & Отговори

Да си родител е отговорност, но и истинско щастие. Вече над 25 години Бочко събира съвети и полезни хитринки в помощ на родителството. Благодарение на нашите експерти – технолозите в Шумен, както и на партниращите автори-специалисти, събрахме за вас полезна информация за грижа за бебето.

Автори-специалисти: Десислава Бетова (акушерка, консултант по кърмене, майка на три деца), Десислава Иванова (родител и специалист по системата за ранно детско развитие КиндиРу), Мариана Донкова (основател на сайта detetoigrae.com).

 • Можем ли да ползваме бебешкия препарат за съдове за цялото домакинство?

  Да, можете. При по-упорити замърсявания на съдовете, рзатворете повече от препарата в гореща вода и потопете съдовете за известно време. Четете инструкциите за употреба и дозировките, описани на етикета на продуктите.

 • До кога да дезинфекцираме бебешките съдове, шишета и залъгалки?

  Дезинфекцията на бебешките съдове и принадлежности се прави в първите месеци на бебето и може да продължи по желание на родителите до края на първата годинка. След като захраните бебето с твърди храни, може да преминете към стандартно почистване с гъба и измиващ препарат, предназначен за бебешки съдове.
  Екипът на Бочко

 • С какво да почистваме бебешките съдове?

  Масово разпространените препарати за съдове се различават от бебешките по това, че съдържат различни оцветители, различни съставки за по-активно измиване на мазнини, както и силни аромати. Бебешките продукти са с деликатни почистващи съставки, без оцветители и с подбрани хипоалергенни аромати.

Не открихте отговор на въпроса си тук? Пишете ни.