Истории от първия ден

Къпането на бебето е едно от най-големите предизвикателства за родителите. Изглежда сложно, но са нужни само няколко хитринки, за да се получи. Бочко е до теб от първия ден и ще ти помогне да превърнете къпането в забавен ритуал, изпълнен с игри и детски смях. Можеш да се вдъхновиш от историята на Силвия, която разказва за приключенията на своите три малки деца в банята. След това отговори на въпросите ни и можеш да спечелиш награда.

Къпането у нас от едно до три

Когато се роди първородният ни син, от първия път грижите за неговото къпане бяха поети от баща му, а аз подготвих всичко нужно за него. Още помня, все едно беше вчера, как с голям трепет набавяхме всички нужни неща за банята – чиста вана с термометър за точната температура на водата, нови хавлийки, нежен шампоан за бялата му кожа, който да не дразни очите и да не зачервява, както и масажен крем за след банята. С първото бебе нещата бяха винаги по план, с баща му работехме в екип и всичко се спазваше почти до минутата. Още от изписването от родилния дом, вкъщи ползвахме нежен шампоан за бебе, като нямаше никакъв проблем с бялата му кожа. Обожавах мириса на току-що изкъпано бебе. И ако някой ме попита какво е щастието днес, без колебание бих казала – намирам го в нежното гушкане на бебето след баня вечер.

След появата на малкото братче уверено започнахме да къпем баткото вече под душа (таткото отново се зае с тази грижа), докато бебето къпехме през първия месец на чешмата, а след това в бебешката ваничка. Вечерният ритуал по къпането на малко момче на 1.3 г. и новородено бебе беше с една идея по-предизвикателен. Времето за цялата процедура се удължи значително, а подготовката този път беше както за бебето, така и за по- голямото му братче.

Къпането на две породени момчета във ваната се оказа доста забавно преживяване, както за тях, така и за нас. Тяхното безгранично въображение се пренесе и в банята, като пяната вече беше морска вълна, пеещият син хипопотам – страшен пират, а книжките за вода – спасителни лодки. Игрите винаги бяха различни, но кикотът и количеството изплискана вода след къпането бяха константа.

Какво е различното при процедурите ни в банята днес вече с три деца? Много неща и в същото време - не чак толкова. Малката бузанка къпем всеки ден – почти всеки ден с косата, като понякога не къпем косата ден-два. Банята ѝ харесва изключително много, кикоти се и се отпуска, помага ѝ да заспи по- лесно след това. Косичката ѝ вече е доста дълга, макар и да е само на 5 месеца, така че я суша със сешоара и реша грижливо всеки път. Ако има нещо, на което не мога да устоя, то това е сладката ѝ усмивка, докато я реша след баня и мекотата на сладките ѝ бебешки къдрици след измиването им с шампоана за бебета.

Първи обаче, влиза по-големият й брат, на 6 г., който се къпе вече сам, както и се суши и облича сам след това. Даже си прави кратко “спа” във ваната, преди да излезе. По- малкият брат (на 5) още къпем ние, като съвсем скоро ще последва примера на брат си. За съжаление, наскоро у него се появи проблем с къпането на косата, основно от страх да не попадне шампоан в очичките и да му залюти. Затова наскоро смених шампоанът му за коса с нов, специален, от който няма как да му дразни очите. Беше го страх да се отпусне, така че се наложи да купим от онези бебешки козирки. Тя му помогна да се отпусне, а скоро след това и да си къпе косата отново без рев и с любим шампоан, от който косата става много мека и приятна.

И така три деца по-късно и толкова различен натрупан опит, през това как да изградим режима си, как да се справим с индивидуалните нужди на всеки и как да направим къпането по-забавно за тях, смело мога да кажа, че намерихме точната козметика, която успява да покрие всички тях. Бочко е до нас още от първия ден и е верен приятел, който помага за това времето, прекарано в банята, да е по-забавно и приятно. Шампоанът за коса и тяло използваме и при тримата, а тестът ни доказа, че и не предизвиква сълзи – сега в банята има само усмивки.

Зорница Павлова
Силвия Трифонова
Mайка на две момченца и малко момиченце. Автор на блога Майка в София.
Пътешественик, креативна по природа и отдадена на семейството, тя изпълва всеки ден с усмивки и незабравими емоции.

Отговори и спечели в няколко лесни стъпки

Въпрос 1/5
1. Колко често е добре да се къпе новороденото?
a) Всеки ден.
b) По-често в по-топли дни.
c) През ден.

От първия ден

Бочко Шампоан за коса и тяло Липа и лайка

Бебешкият шампоан Бочко е с изключително деликатна към очите формула, без сълзи. Нежно измива косата и почиства кожата на бебето. Чистата формула на шампоана Бочко е без дразнещи съставки (SLES), с нежен хипоалергенен аромат и прави фина и мека пяна. Подходящ за бебето още от първия му ден.

Бочко Шампоан за коса и тяло Лавандула

Със своето успокояващо действие, билката лавандула помага за това бебето да се наслаждава на спокоен сън след блажената баня. Комбинираният шампоан за коса и тяло е идеален за вечерната баня на бебето още от първите дни.

Бочко Крем-сапун Маслина

Бебешкият сапун Бочко е удобен и лесен за ползване не само при къпане, но и при ежедневното измиване на бебето. С балансирано ниво на рН той е подходящ за честа употреба. Крем-формулата овлажнява и омекотява кожата. С добавено масло от маслина с овлажняващо действие.

Награди

Canpol Меки образователни
кубчета

Бочко е до теб от първия ден, затова се грижи за превръщането на къпането в забавна и същевременно обучителна игра. Затова можеш да спечелиш някой от специалните Бочко комплекти „От първия ден“ или меки образователни кубчета за банята, с които мъничето да си играе и да научи нещо ново.

Комплект Бочко
„От първия ден“

Това е комплектът, от който се нуждае всяка майка на новородено. Той включва три основни помощника на всеки родител, заедно с мека памучна пелена, която обичливо ще обгръща бебчето всеки ден. За да съхраниш най-милите първи спомени ти подаряваме кутия, която да ти напомня за тях цял живот.