Истории от първия ден

Да имаш бебе е приключение, в което много неща ще ти се случат за първи път. Едно от тях е грижата за нежната кожа в зоните, застрашени от подсичане. Добрата новина е, че много мами преди теб вече са минали по този път и са готови да споделят своя опит, а и Бочко ще е с теб от първия ден. Днес сме поканили Зорница, мама на две малки принцеси - Анастасия и Екатерина, която ни сподели нейната истинска история. Запознай се с нея и отговори на въпросите, за да участваш за награда.

Моята история от първия ден

При всяка жена първата бременност е изпълнена с огромни очаквания, малки притеснения и много вълнение. Все пак очакваме Раждането (разбира се, с главна буква). Това, че истинският живот и предизвикателствата с бебе започват след това, сякаш беше останало на заден и мъглив план.

Веднъж моя близка приятелка ми показа как се сменя еднократна пелена и ми даде да се упражнявам (аз съм от онова поколение, отгледано преди въпросните еднократни пелени и майка ми няма опит в тази част). Спазвах стриктно насоките ѝ, махнах мократа пелена, почистих старателно зоната и подсуших... докато не ми каза, че трябва да сложа прилично количество крем против подсичане. „Ама, той не е подсечен.” – изненадах се аз. „Да, защото кремът против подсичане се слага като бариера между кожата на бебето и пелената.” Хм, не се бях замисляла, а и по какъв повод да се замисля, все още не съм се срещала с тази бебешка „процедура”.

Превъртаме няколко месеца напред...

Срещата с мъничето Ви не може да се опише с думи и не може да се усети от чужд разказ, трябва да се преживее, а после никога не се забравя.

Интересно, но не се забравят и аромати и усещания от този период. Скоро ще станат 5 години от раждането на първата ни дъщеря, а всеки път, когато помириша шампоана, който използваха в родилното отделение и сякаш се връщам там. Наскоро отново купих крема против раздразнения, който използвахме постоянно за бариера и допълнително за облекчение на единични подсичания, този път за успокояване на раздразнения по тялото на палавите ни (вече две) деца. И ето го – ароматът от първия ден и още отпреди това.

Сестра ми е близо 9 години по-малка от мен и си спомням Бочко още от средата на 90-те години на миналия век, затова първата ми покупка на този емблематичен крем беше по-скоро сантиментална. Всяка следваща обаче, беше защото ни стана любим – ефикасен, достъпен и лесен за намиране.

Зорница Павлова
Зорница Павлова
Майка на две момиченца, автор на блога AGLEU и YouTube канала AGLEU mama
Зорница живее във Варна. Между блога и YouTube канала си тя дава ценни съвети на младите майки и дами как да успяват и да покоряват ежедневието с усмивка.

Отговори и спечели в няколко лесни стъпки

Въпрос 1/5
В кои случаи мажем бебешката кожа против подсичане?
a) Когато видим зачервяване/раздразнение.
b) След смяна на пелена.
c) Превантивно, в определени пероди.

От първия ден

Крем при подсичане и кожни раздразнения

Укрепва и защитава кожата в зоните, застрашени от подсичане още от първия ден на бебето. Богатата на маслени компоненти формула успокоява кожата с първото нанасяне. Действа като ефективна бариера срещу замърсявания и влага. Двете важни съставки в крема - екстракт от смрадлика и цинков оксид, облекчават зачервената и раздразнена кожа и помагат за нейното бързо възстановяване.

Спомен от първия ден

Награди

Ергономична раница
Boba 4G Peak

Както Бочко е до теб от първия ден и е твой доверен приятел в борбата с подсичането, така и ергономичната раница, която можеш да спечелиш, ще ти служи вярно. Освен, че мъничето ти ще е близо до теб и на сигурно място, ще имаш и къде да прибереш най- важния крем и всичко необходимо за едно излизане навън.

Комплект Бочко
„От първия ден“

Това е комплектът, от който се нуждае всяка майка на новородено. Той включва три основни помощника на всеки родител, заедно с мека памучна пелена, която обичливо ще обгръща бебчето всеки ден. За да съхраниш най-милите първи спомени ти подаряваме кутия, която да ти напомня за тях цял живот.