Истории от първия ден

Благодарим ти, че стана част от нашата кампания. Сигурни сме, че успя да научиш много полезни неща за подсичането, къпането и грижата за кожата на твоето мъниче. Това съобщение не трябва да те натъжава, защото винаги можеш да посетиш Facebook страницата на таралежчето Бочко за още много интересни съвети.

Моята история от първия ден

Матей се появи преди почти цяла година, а още си спомням думите, които казах, когато го докоснах за първи път - “Толкова е мекичък”!

През цялата си бременност си представях момента на първата ни среща и се страхувах, че никакви думи няма да опишат емоцията, която ще изпитам при докосването между мен и бебето ми, но мекотата на кожата му тогава успя да дефинира всичко, което чувствах. Мекичък, топъл, само за гушкане. Такъв е и до днес.

Още преди да родя знаех, че кожата на Матей ще има нужда от специални грижи от първия ден. Винаги съм обръщала нужното внимание на продуктите, които използвам за тялото си, а бебетата са по-нежни от всичко и имат нужда от внимателен подбор на козметиката.

Използвам козметиката на Бочко за себе си от години, защото всички знаем колко щадящи са по принцип бебешките продукти. Именно затова ги избрах още в гимназията. Разбира се, когато разбрах, че ще имаме бебе, знаех, че ще използвам Бочко и за него. Тогава обаче не подозирах колко голям избор има!

На една ръка разстояние винаги имам поне един бебешки продукт, но тези, които използваме най-много, буквално ежедневно, са продуктите за мазане.

Преди да имам дете не знаех, че ще имаме нужда от различни продукти за различните ситуации и сезони, но реалността ме връхлетя и сега поддържам разнообразие в шкафа, за да мога да избера най-подходящото средство за мазане на нежната, мекичка кожа на Матей. Намазването от глава до пети след баня е задължително, защото децата растат с неимоверно бързи темпове, кожата им е подложена на много разтягане и има нужда от качествено подхранване в дълбочина.

За пролетта и лятото избирам продукти с по-лека текстура, която попива бързо и оставя усещане за свежест върху бебешката кожа. Млякото за тяло е идеално за тази цел. Използвам го след баня или при нужда след измиване през деня. Натуралното масло от маслина подхранва кожата, а пантенола я овлажнява точно толкова, колкото е нужно.

За есента и зимата предпочитам олио за по-солидно подхранване и усещане за уют през нощта. Богатият набор от внимателно подбрани масла е чудесен избор за дните, в които кожата е изтощена от студения въздух навън.

Целогодишно поддържам наличен в шкафа и хидратиращия крем, който ме спечели с това, че е подходящ и за мазане върху бебешкото личице. Попива бързо и успокоява раздразненията още след първото нанасяне.

Винаги изпробвам продуктите върху себе си, за да проверя какво е усещането. Нали всички искаме най-доброто за нашите мекички съкровища?! Бебешките продукти винаги са нежни и ефирни, попиват бързо и действат безотказно дори върху моята кожа. И така се озовавам пред огледалото с бебе в едната ръка и поредното мляко за тяло в другата. Използваме ги всички вкъщи. С Бочко съм спокойна за произхода на съставките и е факт, че Матей никога не е проявил реакция към продуктите. Купуваме ги отново и отново. От първия ден.

Пирина Воденичарова
Пирина Воденичарова
Млада майка на малкия Матей и автор на блога Empirina: the bright side of life.
Пирина казва за себе си, че се вълнува от коренно противопоставящи се неща, но именно това я прави такава каквато е – любопитна, различна и винаги търсеща позитивното в света.

Отговори и спечели в няколко лесни стъпки

Въпрос 1/5
1. Защо е важно да мажем кожата на бебето от самото начало?
a) Защото е по-тънка от тази на възрастните.
b) Тепърва изгражда защитните си функции.
c) Защото бебчо има нужда от ласки и масажи.

От първия ден

Бочко Мляко за тяло Маслина

Бебешкото мляко за тяло Бочко се грижи за необходимото подхранване на деликатната кожа на бебето още от първия ден. Вложеното натурално масло от маслина подхранва кожата и я прави по бебешки мека. Добавеният пантенол задържа естествената влага в кожата и спомага за нейното постоянно обновяване. Идеално за употреба след измиване или баня.

Бочко Олио за тяло Пшеничен зародиш

Бебешкото олио за тяло Бочко подхранва и овлажнява кожата благодарение на ценното масло от пшеничен зародиш. Основата от натурални масла от маслина и слънчоглед допълнително хидратира и омекотява. Попива бързо, без да оставя мазни следи. Идеално за употреба след измиване или баня.

Бочко Хидратиращ крем

Бебешкият крем Бочко осигурява необходимата хидратация, подхранване и защита на деликатната бебешка кожа от първия ден. Комбинацията от масла и витамини прави крема изключително грижовен към кожата. Кадифено нежната емулсия е с подбран хипоалергенен аромат, нанася се лесно и попива бързо, без да оставя следи. Идеален за употреба след измиване или баня.

Награди

Beluga Комплект
дървени кубчета

Бочко е до теб от първия ден и се грижи освен за кожата на твоето мъниче, така и за неговото развитие. Затова можеш да спечелиш някой от специалните Бочко комплекти „От първия ден“ или дървени кубчета, с които бебчо ще се забавлява и ще учи как да разпознава различните форми, както и да строи многообразни неща – кули, замъци и всичко, което му хрумне.

Комплект
„От първия ден“

Това е комплектът, от който се нуждае всяка майка на новородено. Той включва три основни помощника на всеки родител, заедно с мека памучна пелена, която обичливо ще обгръща бебчето всеки ден. За да съхраниш най-милите първи спомени ти подаряваме кутия, която да ти напомня за тях цял живот.