Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Преспи, пързалки и снежни човеци
Зимата в планината ни предизвиква за игри

Щом няма сняг, следователно не е зима – това е заключението на малката ми дъщеря. И е права до някъде. Бялата покривка, която така щедро покрива земята, ни дава настроение и енергия през студените месеци, настройвани на приключенска вълна и ни привлича неудържимо към себе си. 

Планината през зимата предлага безброй забавления.

Image title

Преди да се потопим в тях, е хубаво да си припомним какви могат да бъдат препъни камъните, когато излизаме на открито през зимните месеци и то с малко дете. На първо място това са ниските температури, с които трябва да се съобразим. Хубаво е да облечете себе си и детето на катове, с дрехи от естествени дишащи материи, например вълна. Без да прекалявате, защото човечето ще бъде в постоянно движение. Що се отнася до обувките, те трябва да са добре изолиращи студа, но същевременно леки и с мека подметка, така че да не затруднява движението.

На второ място ще ви припомня спецификите на зимното слънце. Съвършеният зимен ден е ясен и слънчев, но очите и кожата имат нужда от предпазни средства в тези условия – слънцето е ниско, а снегът отразява лъчите. Когато приготвяте раницата за навън, вземете слънчеви очила за себе си и за детето. Не забравяйте  подходящ слънцезащитен крем, с който да намажете уязвимите открити части на тялото.

Третият ми съвет е да прецените внимателно здравословното състояние на детето си. Ако има симптоми, напомнящи за започващ вирус, по-добре се ограничете до кратка разходка. Имайте предвид, че снежните игри водят след себе си мокри крака, дрехи, ръце... Това може да усложни ситуацията.

Продължителната забава в снега е гарантирана и вземайки необходимите мерки ще се чувствате спокойни за малкото си дете.  Планината  предлага простор и чист въздух, както и възможност за разнообразни занимания. Сред тях са:

Снежен човек – Игра, подходяща за всяка възраст. Децата се впускат в скулптурирането на  снежни фигури с огромно желание и за наше щастие това е игра, която развива въображението. Само им дайте достъп до различни материали и се радвайте на резултата.

Пързалка – Пресният сняг направо си плаче да бъде отъпкан с шейните. Децата ще се забавляват неимоверно и ще се заредят с много настроение и емоции. Хайде време е да завладеете пързалката!

Рисунки в снега – Включете се в конкурс за най-красив снежен ангел и се състезавайте с децата си. Ако те са по-големи, бихте могли да играете заедно морски шах или бесеница.

Бой със снежни топки - Включете се в игрите на вашите деца! Ще осигурите незабравима емоция на цялото семейство! А спомените са за цял живот. Моят опит показва, че плановете са едно, а реалността обикновено ги надминава.

2 коментара 34 харесвания
Коментирай
Коментари ( 2 )
Sofiawhire преди 1 месец и 7 дни
Hello, I want to work in your company on a voluntary basis, can you offer me anything? a little about me:https://about.me/soniaj.robinson
Валентин Денев преди 3 месеца и 14 дни
Здравейте, Течната пудра спряхте ли я от производство, че не я откривам никъде? Благодаря предварително!