Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Моят най-добър приятел
07 март 2016. Без категория

 Може и да ви звучи нелепо, но моят най-добърприятел напоследък е пакетът с мокрите кърпички. Не се шегувам – аз гиизползвам за какво ли не.Бебето вече е на седем месеца и половина и спълна сила практикуваме захранване водено от бебето. Това означава, че мазалотое пълно, а храната е навсякъде (понякога дори и в устата на бебето!). Най-леснои бързо нещата (в това число и бебето) се забърсват с мокри кърпички – факт.Дори и засъхналите остатъци от храна се почистват с лекота. 

 Бебето, освен това, повръща. Надявах се, че щеизрасте рефлекса  до към шестия месец, ноявно ще трябва още да почакам. Та, бебето повръща навсякъде, където му падне,но най-често на дивана или на килима. В този случай мокрите кърпички много ме спасяват – като изтъркам хубаво с две-три кърпички, изчезва несамо петното, но и специфичната миризма на повръщано е заменена с далечпо-приятното ухание на лайка. 

 Самият пакет с мокри кърпички е особеноинтересен за моя син – доста удобен за хващане и достатъчно шушкащ, за да горазсее докато успея да му сменя пелената. Обичайно при смяна го мия директно намивката, защото ми е по-лесно, но ако тъкмо е ял, използваме кърпичките попредназначение, защото ако го хвана през корема, той повръща. Което ни връща напредишното. 

 Въобще, мокрите кърпички са за мен универсалносредство – случва ми се да ги използвам за бърсане на прах, почистване намасата преди и след хранене, забърсване на готварската печка, плотовете,смесителите, хладилника. Не казвам, че е правилно и знам, че не такова епредназначението им. Надявам се да не бъда заклеймена като ужасна домакиня (илоша майка!), но просто чистосърдечно си признавам, че домът ми би бил далечпо-неприветлив, ако мокрите кърпички не ми бяха под ръка. 

 Споделете и вие най-нетрадиционнотоприложение, за което бебешките кърпички са ви помогнали :)

0 коментара 46 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари