Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Мисия Коледа

И ние, като всички родители, сме напълно завладяни от предпразничната треска. Не защото за първи път посрещаме Коледа с нашето дете, а защото тя започна да разбира заобикалящия я свят и най-вероятно това ще бъде първият подобен празник, който ще помни. Така че с трепет се впуснахме в избиране на подаръци, украсяване на елхата и дома. 

Коледното дръвче украсихме семейно преди няколко дни. Спряхме се на малка по размери изкуствена елха, която да поставим на място, недостъпно за малките детски ръчички. Държахме да спазим традицията и лампичките вече светят, носейки огромна радост на едногодишната ни палавница. Всъщност, в нашето семейство има две деца, които трябва да зарадваме в Святата нощ. Планувам да направя този период незабравим за дъщеря ми и племеника ми, като ги включа във всеки етап на предпразничната подготовка. Братовчедите са на различна възраст и с различни интереси, но все пак вярвам, че ще намерим правилните занимания и... изненади за тях. 

Празничен дух и наслада за сетивата 

Вече имам в главата си план за действие. В дните преди Рождество със сестра ми ще ги заведем поне на няколко от тематичните събития, организирани в града ни. Вече избрахме голяма част от подаръчетата за възрастните и ръчно изработена украса за дома, когато посетихме занаятчийски фест на коледна тематика. „Почерпихме“ се с празничен дух и немалко вдъхновение. Освен това похапнахме ароматни печива, децата избраха по нещо дребно за себе си. И най-важното е, че се срещнаха с Дядо Коледа. 

Домашен уют и време за семейството 

Заедно с тригодишния ми племеник и другата ми по-малка помощничка ще направим собственоръчно празнични лакомства. С тях ще почерпим цялата фамилия, когато му дойде времето за изненади. Спряла съм се на рецепти за традиционни печива като щолен и медени сладки с ароматни подправки. Хубавото при тези десерти е, че могат да се приготвят по-отрано, за да имат време да „отлежат“ и да станат още по-уханни и мекички. Десетина дни преди Коледа с децата замесихме сладкото тесто, а те изрязваха корабийки с формички, така както се готвехме за празника и ние, когато бяхме малки. 

Изненади и трепетно очакване 

Вече сме приготвили и специалните подаръци, които Дядо Коледа ще донесе на децата. Те са опаковани и чакат да бъдат поставени под елхата и да зарадват нетърпеливите дечица... Под секрет ви споделям, че Белобрадият старец им е приготвил играчки, които определено ще ги зарадват. Племеникът ми ще лудува на воля в сгъваем тунел, дълъг над три метра, като този в детския кът (както той сам си пожела в писмото до Дядо Коледа). А за малката ни прелестница избрахме традиционен музикален инструмент – укулеле. 

При вас настъпи ли празничното вълнение? Ще включите ли малките палавници в големите приготовления?

0 коментара 36 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари