Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Първо зъбче
08 февруари 2016. Без категория

Първото зъбче приголямата ми дъщеря се появи доста неочаквано за мен. Първите месеци следнейното раждане тя имаше ужасни колики, по цяла нощ плачеше, а през деня отновоне спеше спокойно. И така началото на седмия месец аз осъзнах, че няма как тяда продължава да пищи заради коликите. Явно растежът на зъбките я мъчеше.Просто, нито аз, нито мъжът ми, бяхме разбрали кога са спрели коликите икога са започнали да й растат зъбките. Няколко дни по-късно ме изненада сухапване от първото й зъбче :) 

 С втората нидъщеря вече бях по-подготвена, но се сблъсках с обрив около устата отнепрекъснатото слюноотделяне. Моя приятелка ме посъветва, че нейния син го енамазвала обилно с крем за студено време, защото по-добре овлажнява кожата, а ия предпазва. Послушах я и започнах да я мажа буквално денонощно. Отделно оттова й купих няколко гризалки. Но тя просто реши, че й е по-удобно да си гризеедна парцалена кукла, както и моите пръсти, охххх. Купих от аптеката и гел приникнещи зъбки. Всеки ден я проверявах, не исках отновода изпусна момента, в който ще видя първото зъбче. Хапането с него исках да гоотложим във времето. 

 И така, два днипреди Коледа и два дни преди да навърши 8 месеца моята малка бамболина се сдобисъс зъбче! Вкъщи настана неописуема радост. Майка ми каза да не забравя да купя нещобеличко за нея, за да може зъбките да растат здрави и бели. Да ви кажа, товасуеверие ми хареса. Отидох и купих прекрасна бяла рокличка с панделкаи тюл. Реших, че в този ден ще й купя и първата четка за зъби и паста зазъби, разбира се, бебешки (семейният нистоматолог ми каза, че грижата за зъбите с четка и паста трябва да започне припоявата на първото зъбче). Сега миенето на зъбчето на малката е задължение накаката, какво облекчение ... поне за момента :) 

 А вашите мъницикога се сдобиха с първите си зъбчета, помните ли? 

0 коментара 45 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари