Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Пътуване с бебето
Tрябва ли ни камион?
14 декември 2015. Принцеси и пирати

Преди да се родят децата ходех на почивка с 3 куфара – един за дрехите, един за обувки и един с книги. Когато станахме двойка с мъжа ми, багажа ни се умножи по две. Пътувайки по магистралите се питахме как е възможно колите, в които има малки деца да са натоварени по предела си с десетки куфари, торби, сакове и тук-там по някоя играчка. 

Когато се роди първото дете и направихме списък с нещата, които трябваше да поберем в колата за уикенд извън града, се замислихме дали не трябва да си купим камион за пътуванията. Започнахме оптимизирането с нашия багаж – от обичайните шест куфара успяхме да съберем всичко в един куфар. За съжаление нямахме особен успех с багажа на малката. Заминахме с целия катун. Ужас! Когато се върнахме решихме, че това повече не можем да си го причиняваме и направихме списък с най-необходимите неща за пътуване с бебето. 

Първото и най-обемисто нещо, което премахнахме беше коритото за къпане. Съвсем спокойно можехме да къпем малката под чешмата, а на местата, в които имаше вана –директно в нея. 

Второто обемисто нещо беше преносимата кошарка. Докато беше бебе тя си спеше директно в количката, а когато стана по-голяма изисквахме от местата, където отсядаме да ни осигурят кошара. Нашето легълце остана за пътуванията при бабите. 

Следващи в списъка бяха козметиките. Преработихме несесера и в него оставихме комбиниран продукт за измиване на тялото и косата, мляко за тяло и крем за под пелени. Останалите мазила оставихме вкъщи. Еднократните пелени и мокрите кърпи заемат голямо пространство в багажа, затова купуваме или малък пакет пелени, или изваждаме точно толкова, колкото ни трябват плюс 2-3бр. за резерв. Винаги взимам чисто нов пакет мокри кърпи. Така не се налага да нося резерва. 

Гърне или дъска за тоалетна, както и играчки за баня, топки, кофички с лопатки и други надуваеми играчки не нося. Когато пристигнем на място купувам от магазините за левче най-евтината дъска, както и играчки, които след това оставяме за ползване на други хора с деца. 

Количеството на дрехите и обувките винаги е предизвикателство. Опитвам се да не взимам много дрехи, а по-скоро при нужда да ги пера на място. Любимите книжки и играчки са много спорни. Когато дъщеря ни стана достатъчно голяма, започнах да й казвам, че може да си вземе 3 неща, които тя да избере. 

Следя организацията на багажа. В една чанта слагам любима играчка, резервни дрехи, пелени и сухи и мокри кърпички, суха храна, сандвич, вода, слънцезащитен крем, лепенки, дезинфектант и одеяло. Тази чанта е винаги с нас. Останалият багаж го групирам отново по куфари и чанти. Така и ние се превърнахме от онези семейства, които пътуват с десетки чанти, но поне оптимизираме багажа. Е, не винаги ми се получава, но поне опитвам и за момента се справяме без да ни е необходим камион за пътувания :)

0 коментара 52 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари