Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Момичешките прически
- до първия рожден ден
14 ноември 2016. Добре дошъл, бебчо

Когато бях малка винаги съм си мечтала, когато порасна да имам бебе, но не какво и да е бебе, а дъщеря с косичка. Представях си как ще я обличам в най-красивите рокли и ще й правя невероятни и много сложни прически. Години по-късно, когато аз самата вече очаквах първото ми бебе, естествено момиче, наред с приготовленията като креватче, дрешки и козметика, купих и всякакви аксесоари за коса: гребен и четка, ленти за коса, миниатюрни ластичета и фибички, кокетни диадеми. Когато тя се роди толкова ме беше страх да й слагам нещо на главата, че чаках с нетърпение да стане на 4-5 месеца, за да се захващам сериозно с прическите.

Първата й прическа беше мини-опашка на върха на главата, която грижливо хванах с миниатюрна фибичка. Толкова много се зарадвах, че моето момиче вече прилича на момиче. :) Взех фотоапарата и направих безброй снимки. Няколко минути по-късно тя започна да се дави с нещо. Бръкнах в устата й и оттам извадих миниатюрната фибичка, с която й бях направила прическа. Разтреперих се цялата. Тогава установих, че каквото и да й слагам на главата, то трябва да бъде по-трудно за махане и безопасно, ако случайно попадне в устата на дъщеря ми. Затова прическите, които след тази случка й правех бяха с лента за глава или диадема, правех й мини-опашки, които връзвах с миниатюрни ластичета, които се махат много по-трудно от фибичките. Хубавите шнолки и фибички прибрах в шкафа и ги извадих чак, когато тя стана на две години и половина. Друго важно, което установих бе, че лентите и диадемите не трябва да са много стегнати, тъй като бебешката главичка е мека и лесно може да се деформира. Разбира се, че се е случвало да я накипря със стегната лента, но това е било за няколко снимки или просто да й се порадваме за няколко минути. Друг атрактивен аксесоар би могъл да бъде и шапката. Моя приятелка изплете много ефектни шапчици на една кука с украшения. С тях хем разкрасявах бебка, хем се грижех ушите да са и прибрани под шапката, за да не стърчат след време.
При всички случаи безопасните аксесоари за коса и глава, които трудно биха могли да бъдат повредени и погълнати от бебето са най-подходящи за прически до първия рожден ден. :)

0 коментара 40 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари