Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Тихо, бебето спи!
22 октомври 2015. Без категория

„Тихо, бебето спи!“ е  една от най-често изричаната фраза от младите родители. С нея хем си мислим, чеосигуряваме здрав сън на бебето, хем вярваме, че сме си извоювали малко свободно време като родители. Но така ли е?Срещали ли сте хора, които могат да заспят само на тъмно и на тихо място? Да,със сигурност имате такива приятели или вие самите сте представителна извадка. Данаучим бебето да спи в различна обстановка и на поносим шум е една от големитеуслуги, които можем да му направим за бъдещ, дълбок сън. Така, когато пораснеще има здрав сън, независимо дали ще живее в Северна Европа, където има белинощи, или под хотелската му стая ще се намира местнатадискотека. В краткосрочен план, обаче това е една инвестиция в социалния животна неговите родители. Със спящо бебе те ще могат да излизат навън с приятели иняма нужда да тичат вкъщи, защото бебето трябва да спи. 

Тук ще споделя няколкотрика, благодарение на които дъщерите ми спят навсякъде, без значение отоколните. Като начало вкъщи винаги завесите са прибрани, за да влиза максималномного дневна светлина. Вкъщи винаги има „дразнител“ – лека музика, пуснаттелевизор или електроуред. Лека-полека увеличавах нивата на шум докато спят.Първо включвах сешоар, след това прахосмукачка, а вече висш пилотаж сасемейните вечери и говоренето на висок глас. Още от новородени слагам дъщеритеми в количката и ги изкарвах навън. Първата е лятно бебе, а втората – пролетно.Максимално използвам хубавото време, за да стоят на въздух. Така си набавятдневната доза витамин Д, дишат свеж въздух и свикват с природните звуци и шумаот превозните средства. Често ни се случва да направим по-дълга разходка и даобядваме или вечеряме навън. Радвам се, че го правим без да се притесняваме,дали бебето трябва да спи, тъй като и двете са свикнали да са сред шумни хора.Много често, когато малката заспи, а бабите са ни на гости, вкъщи се носи едно„Шшшшшшшшът, бебето спи!“. Тогава ние с мъжа ми ги подканяме да попеят накаката, защото и бебето трябва да свиква, че в нашата къща спокойствието итишината са мираж :). 

0 коментара 55 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари
Последно в блога
Архив
Категории
Автори