Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Раждането
Раждането. Боли, но си заслужава да не го пропускаш.

Несъмнено раждането е тема, която предизвиква много вълнения, опасения и страх. Затова ще ви споделя моя опит. Аз съм една от малкото жени от моя кръг познати, която роди по естествен път и тоцели три пъти вече. Имах възможност да изпитам усещанията и да проследя с всяко следващо раждане как те се променят. 

Четох, че болката от нормално раждане може да се съизмерва с болка от отрязан крайник. Не пожелавам на никого да е изпитал терзанието, дадено за сравнение, по-добре директно да започнете с раждане :) Но наистина – може би са съизмерими, не е преувеличено. Имам нисък праг на болка, пищя, викам и огласявам родилното всеки път, но пък времето за това рязко намалява с всяко следващо посещение в Майчин дом. 

Като всяко първо нещо и моето първо раждане беше най-трудното. Но се убедих, че жената е устроена да ражда повече от едно или две деца. От там нататък всяко следващо раждане става все по-малко болезнено. Първият и вторият път са само началото, а то винаги е трудно. След това нещата се случват много по-бързо, лесно и дори приятно :). При третото ми раждане, притесненият ни татко ме остави в приемната на родилното, върна се до паркинга, седна в колата да си поеме дъх и вече му звънях да се върне да види бебето и дори му изпратих снимка! Контракциите продължават много по-кратко. Силната болка траеше само минутка. 

Така че, аз ви препоръчвам да пробвате с раждане по естествен път! Не е по-страшно от скачане с бънджи или пускане по пързалка-камикадзе в аквапарк, нито по-болезнено от излизането от упойка след операция. А е много по-вълнуващо, пълно с адреналин, усилия, радост, очакване, удовлетворение! Нищо друго в живота няма да симулира тази ситуация и да ви даде тези изживявания. Несравнимо невероятно е!

0 коментара 61 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари