Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Раждането
Цезарово сечение или естествено раждане

Да си бременна с близнаци не е многолесно. Представете си всичко по две: ако ви се гади - то е двойно, ако с едно етежко - с две е още по-тежко. Но освен тези физиологични подробности, има итехнически, а именно - как да родя? В самото начало не можех да си представя,че има опция да родя две бебета едно след друго естествено…ама наистина ми сеструваше невъзможно! В последствие започнах да чета литература и да събираммнения, и се оказа, че не е чак толкова страшно. И точно когато си мислех, чесъм взела правилното решение да родя вагинално (което ми отне има няма всичките9 месеца) и успях да намеря доктор, който да е съгласен да ги изроди поестествен път, моите малки наследници ми показаха кой командва парада. Близнак No1 е в идеална позиция - сглавата надолу и ръчички, неспиращи да си играят с пикочния ми мехур. БлизнакNo2 обаче реши да застане напречно над брат си и да не се мръдне вече месец оттова положение. Тъй като съм вече към края, няма шанс нещо да се промени. Втази ситуация раждане по естествен път е немислимо. Единствено рискувам да бъдасрязана от два отвора. Та така, след първоначалното си разочарование, че нямада мога да ги докарам на бял свят както природата иска, се замислих, чевсъщност каквото и да планирамаз, изходът си е в техни ръце. Ако те така са решили, коя съм аз, че да им сепротивопоставям!             

4 коментара 48 харесвания
Коментирай
Коментари ( 4 )
Hatce Kalbedinova преди 2 месеца и 25 дни
:) При нас всичко беше нармално до като моят юнак реши че ще засане в надупено положение до края на бременноста :) така иначе не се обърна и раждането стана със цезерово сечение :) Както е казала авторкатй Те решават всичко :)
Миглена Христова преди 2 месеца и 25 дни
Всичко е добре, когато свършва добре! Важното е жената като си реши по какъв начин иска да роди, да е в хармония със себе си!
Рая Брусарска преди 2 месеца и 25 дни
За моя радост, а и на целокупния народ около мен, моята принцеса, през цялото време беше със забита ниско долу глава и така си остана. Ако се излъжа да имам второ дете ще избера секцио. Казват че болката се забравя, надявам се, но на мен ми е още много прясна.
Здравка Петрова преди 2 месеца и 25 дни
И двете си деца родих нормално. Първото раждане дори не го усетих! Тръгна 9 дни преди термин, за една нощ родих без болка. Второто беше кошмар! 9 дни СЛЕД термин ми включиха системи и след 5ч агония родих дунда! Предложиха ми цезарово, защото тя се беше извила, но аз отказах и си я родих. Кошмарно, да, но се роди! НЕ съжалявам, че не приех предложението за цезарово!