Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Пробиване на ушите
Поставяне на обици на момичетата – има ли подходяща възраст?

Като майка на двемомичета темата за обиците вкъщи е много популярна. Наблюденията ми са, че вБългария става все по-актуално да се пробиват ушичките още в бебешка възраст.Някои от родителите вярват, че тогава бебето го боли по-малко, което може би етака, предвид това, че прагът на болка е по-голям приновородените, поне така твърди личната ни лекарка.Склонна съм да й вярвам, иначе не знам как биха изтърпели всичките ваксинации иникненето на зъби Други искат тяхното бебе да прилича на момиче още от бебешкавъзраст и обиците стават неизменен аксесоар към рокличките, шапките и лентитеза глава (лента за глава, а не за коса - грешката е вярна, голяма част отбебетата нямат коса). В някои държави пък културата е такава, чеведнага след раждането на момичетата се пробиват ушите и ако не искаш, тотрябва да го заявиш навреме. 

 И двете ми дъщерисе родиха с подобие на коса, но бяха доста далеч от приликата на момиче сприческа. Дълго време се борих със себе си, за да не поставя обици на голяматами дъщеря. Реших изборът да е нейн, но все пак да е съобразен с това как серазвива ухото й. Когато Лаура стана на 2 години и пожела обици, а тя ги пожела,защото роднините на мъжа ми й подариха няколко чифта, я заведох в студио,където специалистите да преценят време ли е за украшения. След прегледа мепосъветваха да изчакаме още малко, защото месестата част на ухото не е многоголяма и има опасност дупката на обицата да се премести на неподходящо място ивместо козметичен ефект ще стане дефект. Така че прибрах вкъщи еднаразочарована малка госпожица и се върнахме в студиото след още осем месеца.Избрахме датата 25 март, Благовещение, заради поверието, че пробитите уши натази дата заздравяват много по-бързо. Тя си избра обици, за мой ужас – зелени.За учудване на всички ни, тяне проля нито сълза. През цялото време държеше огледало, а баща й повтаряшеколко е красива :) 

Следпроцедурата ни дадоха инструкции как да се грижим за обиците – да непозволяваме на другите деца да ги пипат, почистване на ушите с памук, напоенсъс спирт, а когато дупките заздравеят да намазваме ухото с бебешкото олио,което тя ползва. 

Мисля, че няма нужда да ви споделям, че година и половинапо-късно Лаура вече маха и си слага сама всякакви обици, включително и мои.Каката вече няма търпение бебка да стане голяма, за да заведе и нея да йпоставят, а пък баща им се подготвя психически, че с три жени вкъщи обиците щеса най-желан подарък :) 

0 коментара 44 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари