Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Новото корито

За големия ми син къпането е едно от онезинеща, които е трудно да започнеш, но след това не ти се приключва. Той вече еголям (5+) и от доста времекъпането е само с душа, като нас с татко му. Така е по-лесно и бързо, а исменихме няколко жилища от както той стана на две години – честно казано,коритото не беше приоритет за разнасяне по квартирите, наред с целия ни останалбагаж. Мисълта ми е, че вечер влизането под душа е съпроводено с поне десетминути уговорки и пазарлъци от рода на „Добре, ще се изкъпя, ама без косата!“,след което няма излизане от банята и при всяко мое „Хайде, готов ли си вече?“,чувам поредното „Още само 5 минутки и излизам!“ 

 Това лято ни се роди бебе номер две и в неговачест отново купихме корито. По настояване на майка ми взехме най-голямотовъзможно, за да може и баткото да се покъпе в него. Аз я отрязах на първочетене и й заявих, че той вече е голям и корито не му трябва, но бабите явно гиразбират тези неща, защото, чудо на чудесата! – влизането в банята се превърнав детска игра. Ама наистина игра – благодарение на гумените играчки, пръскащияпистолет и най-вече на любимия шампоан с аромат на липа и лайка. Е, излизането от банята за сметка на това стана още по-сложно, нокакво да се прави, човек не може да има всичко.

 Бебето така и не използва коритото цяло лято –през първите месеци явно не му допадаше усещането да лежи голичък във водата иго къпехме набързо на мивката. Когато малко поотрасна, започна да се чувствапо-сигурен и вече му харесва. Мисля, че когато се научи да седи успехът ще епълен, а ние ще трябва да се замислим за вана, за да могат двамата с баткото даси играят заедно във водата.             

0 коментара 45 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари