Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
С второто дете е по-лесно
Какво научих с второто дете
15 януари 2016. Принцеси и пирати

Аз имам брат, така че моята майка е гледала имомче, и момиче. Веднъж на шега я попитах кое дете се гледа по-лесно, момчетоили момичето, а тя ми отговори: второто. В смисъл, второто дете, по принцип, беззначение от пола. 

Разбира се, майките сме винаги прави и моятане прави изключение. 

 Поне към момента (бебето е на близо 6 месеца),на мен определено с второто ми е по-лесно. Не казвам, че с две деца е по-лесно,отколкото с едно – напротив, лудницата вкъщи е пълна, при положение, че децатаса с голяма разлика помежду си, а просто не знам как се справят хората сблизнаци. И ако баткото гостува на някоя от бабите си, ние с таткото сешегуваме, че само с бебето все едно, че сме ергени – толкова осезаемопо-спокойно е. 

 Но с второто дете ние сме доста по-увереникато родители. Стараем се да включваме бебето в животаи ритъма на нашето семейство, а не да завъртим всичко около бебето, както бешес първото ни дете. Всеки делничен ден бебе номер две бива метнато вергономичната раница и качено на трамвая, за да заведем баткото на градина.Когато беше на два месеца отидохме на палатка – вярно, само за една вечер, новсе пак. Ако бебето има нужда да бъде нахранено точно в разгара на някоя игра,обикновено се кърмим седнали на земята, при количките и влакчетата, за да можеиграта все някак да продължи. Все пак, вкъщи има две деца и е много важно ние, родителите,да правим всичко възможно да организирме нещата така, че едното дете(обикновено по-голямото) да не страда заради другото. 

 Въпреки че не мога да правя статистика само отмоите две деца, смятам, че този подход влияе положително на малкото човече. Тое много любопитно и осъзнато, иска да участва всячески в нещата, които правимзаедно, прoявяваинтерес към храната, която ядем, към играчките, с които играе брат му имузиката, на която той танцува. С времето успявам данамирам все повече занимания, в които да могат да участват и двамата – четенетона приказки, гледането на филмчета, а вече и игрите на земята с кубчета и колиса все неща, които успяваме да правим всички заедно дори и сега. 

 Не знам, може пък и да е вярно, че с две децае по-лесно, отколкото с едно, така че най-добре човек да има поне три-четири :) 

0 коментара 46 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари