Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Нещо малко за из път
Храната спасява, когато малкото човече бойкотира средствата за безопасно транспортиране на бебе
05 юли 2017. Без категория

По време на път нашата двойка преминаваше в режим„пътуване“, което значи, че ни се случва само пътуване и нищо друго. Неправехме междинни спирания и отбивки да разгледаме това-онова. Без почивка запохапване и кафе, по възможност без спиране за тоалетна… изобщо целехме се направо в крайната точка.

Сега след като вече сме тройка, ни се налага да се приспособявамекъм новата конфигурация. Това означава, че не само спираме за разтъпкване исмяна на пелена, но и си предвиждаме междинни спирки. Пътуването ставазначително по-дълго. Това налага да измисля занимания за в колата за11-месечното ни диваче, на което само пълзене му е в главата.

Главният проблем идва от това, че връзването в столче е цяломъчение за Р. Тя плаче, мята се и нервничи, когато сме на път. Бойкотът етотален. Положението не се успокоява с песнички или игри, но пък за сметка натова обича да похапва. Така храната за из път стана изключителна важна част отподготовката ни няколкодневно бягство от града. Основно вземаме различни вкусотийки за гризкане, които имат способносттада отвличат вниманието и да осигурят на възрастните няколко спокойни минути.

Какво върши работа при нас:

Една играчка. Играчките не са на почит и не привличатвниманието дори в обичайна среда, камоли на път. В колата взимам една мека книжка,която може да бъде дъвкана, разглеждана, че и свири. Не е най-любимото й нещо,но го пазя само за тези ситуации, защото е „всичко в едно“.

Шише с вода. Нося два вида шишета, защото самото пиене натози етап си е същинска игра и за да е пълна картинката предлагам различниварианти за утоляване на жаждата – с биберон, с преходна чаша и разнообразявами като предлагам да пие със сламка.

Сушени плодове. Истинското спасение при мрънкащо изъбоникнещо бебе са тези вкусотии. Стават за гризане и смучене, за чешане назъби, за игра и разкъсване на малки парченца, за изяждане след това, за засищанена глада. Най-същественото е, че са похапване, но без мазането.

Бисквити за поникващи зъби. Приготвям бебешки бисквити отбанан и елдено брашно. Страхотна храна за из път са. Съхраняват се в кутия до4-5 дни без да се развалят. Сладки са и може би това е причината да са любимина дъщеря ми.

Резенчета краставица и ябълка. Причината да се запасявам и стози тип свежо похапване се повтаря с по-горе изброените – за разнообразие, пъки не цапа. Храненето, оказва се, е най-любимото занимание на нашето дете.

Хлябът. Последното, но с много съществено значение. Р.обожава да яде с ръце. Грижливо приготвените ястия, които поднасям с прибор, невинаги се одобряват, но ако има хлебче детето няма да остане гладно.Предпочитам да купувам квасен хляб от ръжено брашно или замествам със сухари отръж. И двете се харесват много и прибягвам до тях, когато по-горните вече неважат.

Списъкът не изглежда никак кратък, но пък спасява 3-4-часовпът с автомобил. Някои от предложенията ме спасяват и при ежедневните разходкиили когато сме извън дома, а детето отказва да консумира предварителноприготвеното ястие. Какви са вашите трикове, които успокояват положението припътуване?

0 коментара 8 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари