Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
С деца на път

След като вече ви разказах за новото ни столче за кола, искам с голяма радост да ви споделя, че нещата с бебе номер 2 и пътуванията с кола вече се случват много по-лесно. Малкият вече доста свикна с возенето в столче и това е наистина голямо облекчение, тъй като пътуваме често.
Ще ви споделя моите хитринки за гладко пътуване с две деца:

-         потегляне – съобразяваме тръгването с режима на по-малкото дете; стараем се да тръгнем, когато вече е дошло времето му за сън, по възможност не много след това време, за да не се превъзбуди детето и да постигнем обратен ефект. Малкият бива нахранен и преобут преди да се качим в колата, и истината е, че вече е започнал да заспива доста бързо.
-         игри – за бебето разполагам с клонящ към безкрайност набор от не твърде големи (разбирай, удобни за хващане) играчки; нужни са ми много, тъй като той често ги изпуска, а на мен ми е трудно да ги достигам в движение. С баткото играем на различни игри като например Асоциации или такива за наблюдателност и броене (всеки в колата избира цвят или марка кола и който успее да преброи повече, печели).
-         храна – разнообразна и в големи количества. Задължително имам една чанта с т.нар. „вкусни похапки“ – кутия с нарязани на парчета не-цапащи плодове (ябълки, круши, нектарини, грозде), крекери и/или бисквити, малки семпли сандвичи (без сосове и разтичащи се салати). Желателно е нещата да не са твърде сладки или солени, защото това означава пиене на повече вода, т.е. повече пишкане. Което пък ни води до следващата точка:
 -         план – предпочитам да нямаме конкретен такъв. Според обстоятелствата спираме повече или по-малко. Ако децата са заспали, пропускаме спирката за кафе, ако пък са превъзбудени или прекалили с течностите, предпочитаме да спираме по-често или за по-дълго. Гъвкавостта е важна. 

Какви са вашите хитринки при пътуване?


0 коментара 52 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари