Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Важната чанта
- за родилния дом

Наскоро попаднах на интересни снимки, показващи съдържанието на чантата за родилния дом на жени от различни краища на света. И докато жените от западния свят обичайно си носят неща, които просто да направят престоя им в болницата по-удобен или приятен (например лаптоп), в други части на света бъдещите майки трябва да носят препарат за измиване на родилната зала след раждането.

Когато аз трябваше да си приготвя чантата за първото раждане, признавам си – прекарах доста време в ровене по сайтове и четене по форуми, защото си нямах идея какво трябва да си нося. Различните болници имат различни изисквания –  чувала съм, че в частните май почти нищо не трябва да си носиш, защото почти всичко ти е осигурено. В държавните (в каквито съм раждала и двата пъти) не е така – на сайтовете и на двете болници, в които съм раждала, си имаше подробен списък. Освен изброените там неща, незаменими за мен се оказаха чорапите (защото краката ми са вечно студени) и антибактериалният гел – всички знаем за вътреболничните инфекции, така че малко повече предпазни мерки по отношение на хигиената в болницата не са излишни.

Две са нещата, които подцених при първото раждане – дамските превръзки и дрехите за изписване. За дамските превръзки – какво да кажа... Да си бях купила поне пакет нощни. А аз наивно си бях взела пакет най-обикновени и доста тънки, които се оказаха крайно недостатъчни. Но кой да знае. Вторият път бях по-подготвена.

Другото нещо са дрехите за изписване. Тези за бебето си ги бях приготвила и си отлежаваха на дъното на чантата. За себе си обаче не бях помислила. Разчитах на това, че таткото ще ми ги донесе – така или иначе сезонът беше преходен и не бях сигурна какво ще ми трябва. Е, познайте какво направи таткото? От трите конкретни неща, които му поисках (пола, блуза и яке), не беше уцелил нито едно (да, пола, блуза и яке – ама съвсем различни!).

Не че е драма, разбира се – в онзи момент исках само да се прибера вкъщи по-скоро и нямаше значение какво ще облека. Но ни остана историята за разказване и обецата на ухото – втория път дрехите ми си бяха на дъното на чантата и нямаше изненади.

Кое е най-важното нещо, което си взехте в родилния дом? Ето и един хубав списък от Бочко и Матернеа.

2 коментара 44 харесвания
Коментирай
Коментари ( 2 )
Светлина Начева преди 9 месеца и 1 дни
Da
Светлина Начева преди 9 месеца и 1 дни
Da