Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Домашната аптечка

Преди да се родят децата вкъщи купувахме лекарства само, когато със съпругът ми се разболявахме. Години по-късно, когато вече имахме дете и то започна да ходи, ние осъзнахме необходимостта от домашна аптечка.

В най-общи линии домашната ни аптечка е разделена на три – лекарства за възрастни, медикаменти за деца и първа помощ. Лекарствата за възрастни не са ни толкова интересни, защото те са според нуждите в семейството, но най-основните са за главоболие, температуропонижаващи препарати, гелове при мускулни болки и схващания. Аптечката за децата е много по-интересна, защото в нея съм събрала толкова много неща, че може би не във всички аптеки поддържат такъв асортимент. Тук, разбира се, имам система за сортиране и следене на срок на годност. Всяка една кутия или бутилка, която отварям, надписвам с маркер крайната дата на годност. Основните препарати тук са: температуропонижаващи, медикамент срещу обезводняване, лекарство за диария, запек, повръщане, витамин С, сребърна вода, физиологичен разтвор, крем срещу обрив и раздразнена кожа, бебешко олио, сироп за кашлица, капки за нос, гел за никнещи зъбки. Разбира се, съдържанието й обновявам според възрастта на децата и техните нужни.

Аптечката за първа помощ се оказва много важна, когато детето проходи и започне да пада и да се удря. Вкъщи винаги поддържам налични: кислородна вода, риванол, спирт, дезифектант, гел срещу синини, памук и лепенки с картинки, бинт, мазило за по-бързо задравяване на раните. Много често голямата ми дъщеря играе с аптечката за първа помощ и съответно „лекува“ куклите, затова част от съдържанието й дублирам в аптечката за възрастни.

Може би има и други, важни неща, които още не съм се сетила да включа, така че ще се радвам да споделите какво държите във вашите домашни аптечки.

0 коментара 37 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари