Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Гимнастика на мама и бебе
03 февруари 2016. Без категория

След раждането,емоциите около новия човек в семейството, идва и моментът на влизането въвформа. Някои млади майки без особени усилия възвръщат формата си, а при другисе налагат повече усилия, търпение и време. За жалост, аз съм от втория тип. Идвете ми раждания са с цезарово сечение, така че се налагаше да изчакам поне шестмесеца преди да започна по-интензивните упражнения. А пък корема ми си стоешекато на бременна в петия месец. Престраших се да започна хранителен режим, такаче да ми помогне в свалянето на килограмите, но и да не ми навреди наколичеството кърма, нужно за бебка. И тъй като нямам времето да ходя в зала,реших, че ще правя упражнения вкъщи и ще включа бебето. Тя вече е около седемкилограма, така че лесно мога да я използвам за тежест. Много ни е забавно,защото първо правя нейната гимнастика, а след това я включвам в моитеупражнения. 

 Първо я използвамвместо гиричка. Хващам я под мишниците и започвам да я вдигам нагоре и да япускам надолу, разбира се с плавни движения, за да не повърне. След това я държа във въздуха и се въртяналяво и надясно. Следва клякане с бебе, което да ви кажа е доста трудно, номного забавно за нея. Тук вече всеки път трябва да проявявам въображение – веднъжклякам, следващ път правя пружиниращи полу-шпагати, трети път я поставям напода и клякам до нейното ниво като се хиля и издавам смешни (поне според мен)звуци. След това правя коремни преси, като я ползвам за тежест върху кракатами. Мисля, че това е най-забавният ѝ момент :)

 Вечерно време,когато каката се прибере от детска градина, идва нашият „латино половин час“.Поставям бебка в бънджито, а аз и каката започваме да танцуваме на песните,които разучават в часовете по латино танци в детската градина. Да, голяматаходи на латино танци, т.е. записа се сама. Много се вълнуват и двете, а и товае страхотно занимание за студените, зимни вечери вкъщи. Така децата сеизморяват от танци, а мама спортува :)    

Вие как севърнахте във форма след раждането? Споделете някой интересен и лесен трик :)            


0 коментара 47 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари