Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Между бащи и дъщери
Летните занимания, в които мама няма отредена роля
20 юни 2017. Без категория

Вкъщи много често се шегуваме, че отглеждаме мъжко момиче.Къде на майтап, къде на истина нашата дъщеря много често прави компания набащата си в неговите „мъжки“ забавления. Двамата си имат занимания, в коитомама рядко се включва и често дори няма място сред тях.

Времето, което прекарват заедно, най-често преминава в дългипоходи в гората, разходки с кучето, излизане за по бира с приятелите, та дори отиватда измият колата или да сменят гума на велосипеда.

Двамата, например, имат любим пешеходен маршрут, който маманикак не харесва заради стръмните, мъчно преодоляващи се участъци. С детето нагръб, нашият татко обича да се качва до връх, от който се разкрива прекрасна панорамакъм града. Благодарение на чистия въздух в планината, дъщеря ни обикновенопроспива хубавите гледки, но въпреки това е верен другар в разходките и достоензаместник на вечно уморената си майка в преходите.

Другото им любимо забавление е да плуват заедно. Аз никогане съм била любител на водните спортове. Почивката си прекарвам с книга наплажа, докато моята половинка обожава да е във водата. Сега вече си имапартньор и в плуването. Малката Р. се радва извънмерно, когато седи в малкатабебешка лодка, докато баща й я бута, плувайки зад нея. Малко остана да пораснеи му бъде компания в скачането от скалите и гмуркането.

Освен активностите, двамата почиват заедно. И го правятзавидно добре. Никой друг не може да приспи дъщеря ни така, както тати. Азчесто се шегувам, че я ръси със сънен прашец. И истината е някъде там, защотодо тати Р. спи непробудно по два часа, а когато я приспива мамапродължителността на дрямката е около половин час.

Радвам се, че дъщеря ни ще придобие умения, които аз нямам. Тяще се научи да кара ски заедно с баща си, да се придвижва уверено с кънки ивелосипед из града. Ще обича спортните активности и заниманията на открито – изимни и летни. Не се съмнявам, че ще стане мъжко момиче, защото виждам как следняколко години ще разпъва палатката заедно с баща си, ще ловят риба и ще секъпят във водопада без да им пука от ледената вода. Знам, че ще я научи наважни неща за света и оцеляването така както аз не умея. Затова и не се бъркамв заниманията между баща и дъщеря – там не винаги има място за мама. :)

Разкажете ни как вашите любими хора прекарват времетоси заедно. Обичат ли плажа, пътешествията и спорта или предпочитат домашния уюти спокойните вечери.

0 коментара 40 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари