Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Вана или душ?
19 декември 2016. Без категория

Още преди да родя изчетох десетки статии, които дискутираха хигиената на детето. Колко често трябва да се къпе, ритуалът на къпането, едночасовото къпане на новороденото, затоплянето на помещението, ваната, позицията на бебето във ваната, подходящо или неподходящо е ежедневното къпане, махането на мазния слой от кожата на бебето с ежедневно къпане... Много и различни теории за това кое е най-добро за кожата на малчугана. Когато Антон се роди реших, че важното е не само бебо да е чист, но и на мен да ми е удобно. Признавам, че всяка вечер да има ритуал по къпане на бебе, който продължава близо час (пълнене на ваната, мерене на водата, затопляне на помещението, използване на 2 разлчини вида термометри – за вода, за въздух) не е за мен. За това реших да действам както действаха в родилния дом – а именно, да къпя бебето си на мивката. За щастие банята ми позволява да къпя бебето си под течаща вода без да се налага ежедневно пълнене на вана. И така вече няколко месеца къпя бебето си всяка вечер, но суетнята около този процес е много по-малка. Не смятам, че му отнемам от удоволствието, като не е във ваната всяка вечер. Веднъж седмично го оставям да се плацика колкото иска, но през останалото време за мен е важен крайният резултат, а не процеса. Важно е да имам мек гел за измиване, който е еднакъв за тялото и за косичката и всичко е наред.

Не знам вие на какво мнение сте, но аз определено смятам, че с идването на бебето трябва да си позволяваме и такива „хитрини“. Вие как смятате?

0 коментара 41 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари