Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Говорите ли бебешки?
19 февруари 2016. Без категория

Какво ли не бих дала да разбирам какво иска да каже бебето ми. Само акоимаше начин да разбера на какво се дължи този неумолим плач или защо веднъжмлякото се изпива наведнъж, а на следващия ден отнема един час, за да сеизпразни бутилката. „Истината е някъде там“, както се казваше в един сериал. Аистината е, че бебето много добре си комуникира и „си казва“ какво му е и откакво има нужда – стига да има кой да чуе. Не с думи, а с езика на тялото. Врявам,че всяко бебе е различно за това и следенето на индивидуалните жестове е многоважно. 

 В моя случай стигнах до следните изводи: Силното ритане с крачета може даозначава радост, но само ако бебето е спокойно. Ако е неспокоен ираздразнителен, то и ритането с крачета означава някакъв дискомфорт. В повечетослучаи при Антон това се получва, когато иска да му се смени пелената.Прозявката, пък е първият сигнал за сънливост и много по-лесно го приспивам,ако го сложа веднага щом се прозее първия път, а не изчаквам да станераздразнителен и прекалено сънлив. Когато извърне главата си встрани, за мен езнак, че е отегчен и трябва да сменя играта или просто е уморен и е добре да гооставя на спокойствие. И едно последно дешифриране – смученето на ръчичката нее задължително да означава глад. Често означава растящи зъбки. За това ипонякога предлагам студена чиста кърпа, която детето да дъвче вместо ръцете сии вместо играчки за чесане на венци. Особено при по-малки бебета е по-удачно отиграчки, защото могат по-лесно да хващат кърпата, а студенината успокояваболката. Естествено винаги можеш да намажеш венците с билков гел. Успокоява исъс сигурност прави живота по-лек. 

Вероятно и вие, които четете тук, вечеразбирате как се общува „по бебешки”. Кога започнахте да разбирате технитесигнали? 

0 коментара 45 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари