Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Мама не заспива
Мама не заспива, тя припада

Случвало ли ви се е след цяла нощ купон на следващия ден да нямате сили дори да се вдигнете от леглото? Аз се чувствах така всеки божи ден след раждането на първата ми дъщеря. Кошмар, тотален кошмар! Купих си най-скъпите и хубави витамини за пазара, започнах да се храня с повече пресни зеленчуци и плодове, но резултат нямаше. Опитах да спя, когато и бебето спеше, но след това толкова ме домързяваше, че не исках да излизам и на разходка. Бях на ръба на отчаянието – изморена, вечно хленчеща за сън и почивка, рошава и изнервена. Стори ми се добра идея да опитам да направя режим и за мен самата, който да е съобразен с този на бебето. В моя план имах 4 хранения на ден, междинен сън преди обед, домакинска работа за около час, задължителна разходка с бебето поне 2 часа (ходене пеша, а не клюки и пиене на кафе в градинката с другите майки) и ако ми остане време 15-20 минути за спорт – гимнастика или танци с бебето. В комбинация с витамините и сутрешното кафе нещата влязоха в ритъм. Успокоих се, че съм успяла. В комбинация с това бебето започна да спи по цяла нощ, какъв кеф!

Когато се роди втората ни дъщеря сравнително бързо се напаснахме. Няколко месеца по-късно обаче започна да ми тежи – тя се будеше по няколко пъти на нощ, а на всичкото отгоре ставаше и в 6:00 – 6:30ч сутринта. Продължих да следвам моята програма, но вечер нещата се промениха. Ако до преди няколко години заспивах след прочитането на 30-40 страници, то сега взимам душ и директно припадам в леглото, няма време да заспивам. Но пък през деня, когато малката спи имам достатъчно време да чета и пиша тук. :)

Вие как се справяте с недоспиването?

0 коментара 48 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари