Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Събиране на спомени
10 януари 2017. Добре дошъл, бебчо

Когато се роди първата ми дъщеря, най-близката ми приятелка ни направи прекрасен подарък – голям кашон, в който беше събрала броевете на любимото ми месечно списание от времето на моята бременност и беше поставила всички издания, които са излезли в деня на нейното раждане. Към кашона беше закрепила и писмо, което трябва да й дам на петнайстия й рожден ден. Стана ми много мило. Разплаках се. Така реших, че ще направя кутия за събиране на спомени за моето момиче. Защо кутия? Защото така ще мога да запазвам всякакви нещица, които тя след време ще може да разглежда. Към всяко нещо поставям и бележка – описание и дата. Така кашонът, подарен от моята приятелка, постави началото на кутиите за спомени.

Първите неща, които сложих в първата кутия бяха поздравителната картичка за нейното раждане от колегите на мъжа ми и гривната с уникалния номер от болницата. Към тях добавих панделката от първия й подарък. Месец по-късно в кутията дойде падналото пъпче на дъщеричката ми, а няколко месеца по-късно там прибрах и първия паднал кичур от първото подстригване на моята принцеса. Когато навърши седем месеца й напрвихме първата професионална фотосесия. Снимките подредихме във фотокнига и тя също стана част от кутията. По-късно започнах да събирам картичките от рождените й дни, картичките, които тя ми прави по различни поводи, рисунки и изделия от глина. Вътре поставих писмото до Дядо Коледа, в което тя го моли да й донесе конструктор болница с линейка и истинска сестричка. :) Това беше и поводът да сложа след това и положителния тест за бременност с второто ми дете.

Когато се роди втората ми дъщеря реших, че ще събирам и нейните спомени в същата кутия. Вярвам, че така ще имат чудесни поводи да ги разглеждат заедно и да си спомнят за детството и времето с нас. Кутията ни за спомени е едва на четири години и половина и вярвам, че ще имаме чудесни поводи да събираме артефакти за поне един вагон в следващите десетилетия.

А вие как събирате спомени?

1 коментара 42 харесвания
Коментирай
Коментари ( 1 )
Златка Смилкова преди 4 месеца и 14 дни
Страхотна идея! И аз съм мислила за кутия, но все още не съм осъществила проекта. Имам доста събрани спомени на първото ми дете, но са прибрани на различни места из къщи. Имам дневници за баткото, както и сега за второто ни момченце. Освен картичките от рождени дни, имам и малка книжка за пожелания и я давам да гостите да напишат по нещо за спомен. Радвам се, че все още има майки, които мислят за бъдещето и се грижат за създаването и запазването на спомените на децата си! Дано някой ден да оценят този жест!