Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
От сън спомен няма
09 ноември 2015. Без категория

Четох някъде, чеслед раждането хормоните така действали на организма, че липсата на сън невлияе толкова зле на майката. Преди да родя всички ми казваха „спи сега, чепосле няма да има кога“. Не, че не бяха прави, но съветът щеше да е полезен,ако сънят можеше да се консервира. 

От както съм майкасе научих да заспивам, когато ми се отдаде възможност. Преди бях доста капризнана тема сън. Да е тихо, да е тъмно, да е в определено време. Сега всичко тованяма значение. Единственото условие е и децата да спят. Големият вече имаизграден режим, но при малкия сънят все още е химера. Буди се по три пъти нанощ, през деня често не спи с часове. Ден и нощ за него нищо не означават. И зада се справя с тази ситуация просто започнах и аз да се водя по неговия режим.Ако той спи в 5 следобяд, спя и аз. Домакинските задължения са оставени назаден план. Дала съм му време до края на втория месец, ако сам не регулирарежима си, ще опитам аз да го направя. За сега например, ако заспи по-дълго, него будя. Знам, че е неправилно, но и аз съм човек и и аз имам нужда от сън,по-дълъг от 1 час. Дългият сън през деня естествено се отразява на нощния сън. След„гратисния период“ ще започна да го будя и да съобразявам храненията с часоветеза сън. Смятам и с таткото да се редуваме за нощното хранене. Даването на кърмаот шише веднъж на ден вярвам няма чак толкова да му наруши смукателнитерефлекси. 

Вече въвеждам инякои хитрини. Имаме си ритуал преди лягане, в който масажът е дълъг, амазането с кремове и масла ми доставя огромно удоволствие. Понякога капвам иедна-две капки лавандула на възглавницата на бебо. Така сякаш се успокоява. 

Вярвам с тезихитрини скоро и сънят ще бъде в по-големи количества.

0 коментара 53 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари