Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Щур детски празник
Няколко идеи за Деня на детето

Сигурно във всеки български град Денят на детето ще бъде отбелязан подобаващо - с песни, музика и забавления на открито. Празникът си е празник и трябва да отделим време и внимание на децата си – нашият повод за купон в този ден. Пък било и „само“ за разходка в парка и малка почерпка.

Следете и за събитията, в които ще вземе участие добре познатото ви таралежче Бочко. Около него със сигурност ви очакват веселба и много подаръци.

Ако все пак решите да направите празника по-личен и да създадете спомени на цялото семейство, както смятам да направя аз, можете да ползвате някои от идеите по-долу за отправна точка.

Уикенд забавление

Денят на детето тази година се пада в петък и ако можете да си позволите да напуснете града за уикенда, значи ви се открива страхотна възможност. В горещия юни може да заведете семейството в някой аквапарк или да се отдадете на горски и планински приключения с децата. Вариантът, който ми допада при пораснали деца, е организирането на скаутски палатков лагер, където да организирате различни активности и занимания за децата.

За по-малките деца бих предпочела вариант за забавления с животни. Привличат ме комплекси с животински ферми, или такива за конна езда. Много от фермите, които отглеждат плодове и зеленчуци, също ще отворят врати за малките посетители. Намирам това за чудесна възможност детето ми да се запознае с основите на земеделието и да види от къде наистина идва храната му.

Театрално забавление за 1 юни

Градските театри обикновено се грижат да зарадват малките си почитатели за празника. Някои от представленията дори са безплатни. Празникът на децата ви може да стане незабравим, ако ги заведете на първата им постановка. В нашето семейство вече правим планове кога точно да „подарим“ първия ѝ куклен театър.

Специална фотосесия 

Имате ли малка принцеса у дома, която се върти с новите си дрехи пред огледалото или сменя аксесоарите за глава ежеминутно? Или пък суетен господин, който се радва, когато цялото внимание е насочено към него?

Ако вашият случай се доближава до някой от по-горните примери, то тогава детето ви би се зарадвало да е под светлините на прожекторите. Защо да не му планирате лична фотосесия. Помислете и за тематика, която би отговорила на интересите на малчугана. Това преживяване определено ще се превърне в мил семеен спомен.

Градинско парти

Поканете всички приятелчета от квартала, пригответе любими детски лакомства, плодове, балони, а защо не и пинята. Ако се организирате с останалите родители от махалата, бихте могли дори да наемете аниматор за незабравимо детско парти.

Както и да изберете да отбележите специалния ден, пожелаваме ви щуро изкарване на 1ви юни! Много усмивки и детски глъч!

Ще се радваме да разберем какви са били вашите най-емоционални моменти, а в следващата публикация може да разберете как е преминал и нашият празник :)

0 коментара 13 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари