Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Има ли дете в самолета?
22 февруари 2016. Ходещи и бърборещи

След два месеца тригодишният ми син ще се качи на самолет. Предстои ни пътуване със сравнително кратък полет (2 ч. 30 мин.), но от сега мисля с какво да го занимавам по време на пътя. Не за друго, а защото винаги съм се възмущавала от родителите, които в самолета оставят децата си да правят каквото си искат и това неминуемо се отразява на останалите пътници. Ето някои идеи, с които ще „занимавам“ екскурзианта: 

Ще взема два от любимите му цветове от пластелина, с които толкова много си играе у дома. Залагам на сигурно, като вече гледам в Youtube клипчета, как се правят самолети от пластелин. Надявам се да ме пуснат с пластелин на борда, а ако ли не просто ще действам с другите занимания. 

Ще го изненадам с нова книжка за оцветяване и пастели, с които да рисува. Тук предизвикателството ще бъде да го удържа да не изрисува цялата седалка за това оставям тази активност като план Б. 

Ще му направя куклен театър с кукли за пръсти. Забавни са, а и не са обемни. 

Ще сгъваме оригами. Преди години се бях запалила по оригами и от тогава помня няколко фигурки. Безкрай туториали пък има в интернет, а изненадата от крайния продукт гарантира поне 10 мин. спокойствие. 

Естествено, гаранцията за спокойствие е да кача ново детско на телефона си, но не ми се иска веднага да прибягвам до тази опция. 

Остават ми около два месеца до полета. Т.е. два месеца за подготовка ;) Когато се върнем, ще пиша как е минало. Ако вече някой от вас е минал по този път, то моля, споделете в коментарите идеите си. :)

1 коментара 45 харесвания
Коментирай
Коментари ( 1 )
Мария Георгиева преди 2 месеца и 29 дни
Наскоро летяхме около 3 часа с 4 годишната ми дъщеря. За щастие през повечето време спа, а през останалото си игра с две малки човечета на плота пред седалката или гледаше снимки на телефона ми. Беше спокоен полет, като за пръв път.