Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Свекървата
Свекървата – начин на употреба
31 март 2016. Без категория

За свекървата – добро или нищо! Все пак съм майка на две момчета, така че се очертава да бъда свекърва на квадрат. И искам един ден моите бъдещи снахи да ме споменават с добро. 

Шегата настрана, но да – свекървата е човек като всички останали и ако към нея се подхожда открито и с добро, вярвам, че тя би отвърнала със същото. Такава беше моята тактика и не съжалявам, защото недопуснах да се вкарам в стереотипа за „лошата“, „досадна“ и пр. свекърва, която само се чуди как да се намеси в отношенията на младото семейство, и си позволих да я опозная и да я харесам. Или просто аз случих на свекърва. Вярвате или не, тя е наистина чудесен човек. Намерихме общ език от самото начало и отношенията ни само се заздравяват с годините. 

От чисто прагматична гледна точка трябва да споделя, че тя умее много неща, които моята майка не може. Все пак, винаги е плюс да имаш сръчна баба в семейството – благодарение на свекърва ми децата имат страхотни плетени гети и терлички, а аз се сдобих с палто, пригодено специално за бебеносене с ергономична раница. Освен това тя може да меси (станаха две на нула в двубоя свекърва срещу тъща!) – погачите за всеки празник на децата са уникални, многокрасиви и още по-вкусни, а големият ми син винаги много се забавлява да й помага в месенето, без значение дали става въпрос за питка или просто за любимите мекици на баба. 

И все пак, важно е да отбележа, че ние никога не сме живели заедно. Със съпруга ми винаги сме били на мнение, че не трябва да живеем нито с моите, нито с неговите родители, и въпреки трудностите успявахме да бъдем самостоятелни от самото начало. Вярвам, че тази дистанция е наистина необходима. От една страна, за да има стабилност в отношенията ни на младо семейство, а от друга – за да може всеки един от двама ни да съумее да си изгради здравословна връзка с родителите на другия. И под здравословна имам предвид искрена и добронамерена. 

При нас нещата работят. А при вас? Мит ли е „свекървището“ или все пак има доза истина във всички вицове, които се разказват?

0 коментара 49 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари