Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Хранене и спане
Притеснения за хапване и спинкане на бебето
14 октомври 2015. Добре дошъл, бебчо

Ако има нещо, в което се убедихоткакто имам деца, то е, че няма единна формула и правилен или грешен отговорза нещата. С особена сила това важи при хапването и спането. 

Ето например яденето. Като една отговорна майка преди да се роди детето ми изчетох каквото намерих за храненето на новороденото. За щастие имам кърма и го кърмя, но колко често да го правя? На два часа, на три часа, на поискване? Колкото текстове изчетох, толкова и мнения събрах. 

При спането е подобно. В отделно креватчели да спи, или при мен в леглото? Много е важно да се гушкаме, но ако може през нощта „всяка жаба да си знае гьола“. Ако е при мен в леглото може да го смажа (да и това прочетох), но ако е в отделно креватче ще му липсва майка му особено в първите седмици. 

За това реших, че ще направя това, което ми се струва най-удобно за бебето и за мен (все пак и аз съмчовек). Сега понякога го оставям да спи в своето креватче, но често го взимам и при мен (особено нощем), когато люшкането на креватчето може да се проточи с часове, а в моето легло му давам да суче и за 5 мин. е заспал. 

За хапването в началото стриктно следях колко е часа и ако закъснеех само с 15 мин почвах да будя детето (то основно спеше) и да го разсънвам да яде. След втората седмица реших, че не е добре да будя спящо бебе (приспиването после е толкова трудно). С риск дапропусне някое хранене го храня, когато сам се събуди. За момента наддава добре– значи все нещо правя както трябва. 

0 коментара 58 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари