Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Моята история от първия ден
30 ноември 2018. Добре дошъл, бебчо

При всяка жена първата бременност е изпълнена с огромни очаквания, малки притеснения и много вълнение. Все пак очакваме Раждането (разбира се, с главна буква). Това, че истинският живот и предизвикателствата с бебе започват след това, сякаш беше останало на заден и мъглив план.

Веднъж моя близка приятелка ми показа как се сменя еднократна пелена и ми даде да се упражнявам (аз съм от онова поколение, отгледано преди въпросните еднократни пелени и майка ми няма опит в тази част). Спазвах  стриктно насоките ѝ, махнах мократа пелена, почистих старателно зоната и подсуших... докато не ми каза, че трябва да сложа прилично количество крем при подсичане.

„Ама, той не е подсечен.” – изненадах се аз.

„Да, защото кремът при подсичане се слага като бариера между кожата на бебето и пелената.”

Хм, не се бях замисляла, а и по какъв повод да се замисля, все още не съм се срещала с тази бебешка „процедура”.

Превъртаме няколко месеца напред...

Срещата с мъничето Ви не може да се опише с думи и неможе да се усети от чужд разказ, трябва да се преживее, а после никога не се забравя.   

Интересно, но не се забравят и аромати и усещания от този период. Скоро ще станат 5 години от раждането на първата ни дъщеря, а всеки път, когато помириша шампоана, който използваха в родилното отделение и сякаш се връщам там. Наскоро отново купих крема против раздразнения, който използвахме постоянно за бариера и допълнително за облекчение на единични подсичания, този път за успокояване на раздразнения по тялото на палавите ни (вече две) деца. И ето го – ароматът от първия ден и още отпреди това.

Сестра ми е близо 9 години по-малка от мен и си спомням Бочко още от средата на 90-те години на миналия век, затова първата ми покупка на този емблематичен крем беше по-скоро сантиментална. Всяка следваща обаче, беше защото ни стана любим – ефикасен, достъпен и лесен за намиране.

* * *

Автор: Зорница Павлова

Майка на две момиченца, автор на блога AGLEU и YouTube канала AGLEU mama

Зорница живее във Варна. Между блога и YouTube канала си тя дава ценни съвети на младите майки и дами как да успяват и да покоряват ежедневието с усмивка. 

0 коментара 8 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари