Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Мокри кърпи или вода
06 ноември 2015. Без категория

Според нашия педиатър, зоната на пелените трябва да сепочиства с мек сапун и вода. Това е чудесно, но когато си в движение с бебетотова често е невъзможно. Няма да забравя как когато големият ми син бе на 4месеца предприехме дълго пътуване с кола през половин Европа. На какви ли неместа сме го преобували. Върхът бе, когато на средата на магистралата в Унгария, по време на километрично задръстване, той реши, че така качествено щенапълни пелената, че се наложи един пакет мокри кърпи да се изразходват, за дабъде овладяна „щетата“. 

След това пътуване се убедих, чевъпросът не е в лишаването от мокри кърпи, а в правилния избор на такива. Да,когато сме у дома, винаги чистим кожата с вода и сапун, но навън не търсявсевъзможни варианти за „къпане“ на обществени места. Важни за мен са съставана мокрите кърпи, както и отварянето на пакета. Забелязала съм, че тези, коитоса с капак, а не просто лепенка за повторно затваряне, на мен лично са ми многопо-удобни.  

И така, за почистване на кожата около зонатана пелената ползвам комбинация между мокри кърпи и измиване с вода. Не мисля,че хигиената трябва да ограничава излизанията, пътуванията и забавленията.Всичко е въпрос на баланс. 

0 коментара 50 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари