Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Зове ни морето, и тримата
Приготвяме най-необходимото за първата ни семейна ваканция
23 юли 2017. Без категория

Никога не сме ходили на почивка с бебе. Никой от обкръжението ми няма деца, а пък и на летните ни почивки с моята дългогодишна половинка предпочитахме да ходим само двамата, за да са тотални откъсването от ежедневието и релакса край морето. Най-близкият ми досег до семействата с деца бяха онези майки, чийто викове се чуват по целия плаж и изнервят до крайност всички хора на плажа, които са се надявали на малко тишина. Затова и си създадохме навика да избягваме глъчката на облагородените плажове…
Първото ни дете проплака в разгара на миналото лято, а тази година и за нас предстои изпитанието „с деца на море“. Семейната ни ваканция ще бъде през септември. Кроим планове, опитваме се да си представим какво ни чака с пълзящо, супер енергично бебе и куче, което обожава да се къпе. Смятаме кои са нещата от първа необходимост за престой от две седмици, какво можем да съкратим от багажа и какво не бива да изпускаме като преживяване.
През март ни се отдаде възможност да оттренираме подготовката с една мини почивка на приятно и топло местенце. Пътувахме само с три малки раници, в които решихме, че ще поберем само най-необходимо за осем дни. А след завръщането ни щяхме да ревизираме грешките си.
На нашето кърмаче му трябваха всичко на всичко: по един комплект дрехи за всеки ден (боди, панталон и чорапи), една малка кърпа (хавлиена или по-малко обемната микрофибърна), температуропонижаващо лекарство, антихистаминови капки, термометър, мляко за слънце с висок фактор (за предпочитане в малка разфасовка, защото се носи в раницата постоянно), чаша/шише за вода, залъгалки, шапка за слънце, мазен крем за тяло/дупе, документи и медицински застраховки. Останалите неща от първа необходимост, като пелени и бебешки сапун, купихме на място. Съществено значение при подготовкатана багажа бяха още няколко неща: нашето дете взима баня вечер преди лягане и тогава обличахме чисти дрехи, с които след това прекарваше деня; кърмим се нощем и спим на едно легло, т.е нямаме нужда от шишета, биберони, адаптирани млека и т.н.; обитавахме апартамент, оборудван с кухня и прибори, бельото и кърпите се сменяха ежедневно; имахме магазини, болници и аптеки на няколко метра отстояние.
Всеки може да си направи един такъв експеримент, за да установи къде точно му куца организацията. Това, което ние решихме да направим за себе си през лятото, е да почиваме на къмпинг през значително по-прохладния месец септември.
Освен гореизброените вещи и къмпинг оборудването, ще се погрижим детето ни да има бански със слънцезащитен слой, два броя кърпи, постелка за игра, надуваем басейн за игра, ефикасен лосион против насекоми, лъжичка и столче за хранене, малки кутийки за да носим храна за гризкане.
Когато започне така вълнуващата първа ваканция, дъщеря ни ще бъде на 13 месеца. Най-вероятно ще стъпва с босите си крачета по топлия пясък и ще хапва прясно набрани плодове и зеленчуци. Ще се докосне и до солената вода, но през повечето време ще играе под сянката на маслинови дръвчета.
Притеснявам се обаче как ще изкараме шестте часа път с кола! Моето диваче никак не го свърта на едно място, а столчето за кола съвсем не й е любимо. Как се случи нашето лятно пътешествие, ще разкажа по-нататък.


0 коментара 34 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари