Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Слабите ми дънки
17 март 2016. Без категория

Подозирам, че не съм единствената, която сипази поне едни „слаби“ дънки в дъното на гардероба. Моите слаби дънки отлежаватвече година и половина и все повече ми се иска да успея да се напъхам в тях.Пролетта чука на вратата, а с нея се засилва и желанието ми да бъда във форма. 

След като се роди първото ми дете, много бързои съвсем неусетно успях да вляза в старите си дрехи. Отне ми не повече отмесец-два да успея да закопчая обичайните си дънки и то при положение, че несъм правила нищо конкретно. При втората бременност качих същите килограми,както и при първата, и си мислех, че ме очаква същото безпроблемно и неусетно отслабване...уви, не стана така. 

 Дали заради ЕГН-то (5 години са си 5 години,не съм станала по-млада), дали заради хроничното недоспиване, дали зарадикърменето, или просто поради комбинация от много неща, кантарът почти непомръдна с раждането на бебето. Свалих едни 3-4 килограма в болницата, но темного бързо се възстановиха след като се прибрах вкъщи. И така 7 месеца. 

 От един месец обаче съм се взела в ръце.Заради кърменето не си позволявам да спазвам драстични диети, но се старая данаблягам на плодовете и зеленчуците и да избягвам хляба и захарта, доколкото евъзможно. Големият ми коз се оказа пиенето на много вода – знам, че е хубаво дасе пие много вода, знам, че е важно и за кърменето, но досега все не успявах.Не знам защо нещо толкова просто все ми се опираше. Сега обаче съм твърда и сестремя да изпивам по 1,5-2 литра вода на ден (за мен това е страшно много,макар че за много хора е съвсем нормално!). 

Учудващо за мен, но резултатите не закъсняха –кантарът показва все по-малко. Вече съм свалила половината от килограмите,които ме делят от теглото ми от преди раждането. Много съм екзалтирана и обмислямтози месец да тръгна на народни танци, за да засиля ефекта и да преборяпролетната умора с добро настроение. 

 Какви са вашите трикчета за влизане във форма?Споделете в коментарите! А аз сенадявам скоро да ви споделя, че вече си носяслабите дънки. 

0 коментара 47 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари