Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Дъщеря ми иска да е...
Дъщеря ми иска да е Шакира, а аз искам да смята добре

Вече ви споделих за болната амбициозност, която ме беше обзела и бях записала детето на сто неща. Първо я записах на йога, балет, приложни изкуства, гимнастика, и разбира се, английски език. Как така детето ми няма да говори английски? За мен балета беше най-важен. Там щяха да я направят грациозна, пластична и щеше да се научи да брои чрез тактуването на стъпките. Вкъщи обзаведох библиотеката с всякакви помагала за смятане, писане и чужди езици за деца. Всяка вечер след работа държах с детето да учим. Не можех да си представя, че друго дете ще е по-напреднало от моето. Допълнително баща й й говори само на италиански и всяка вечер приказката за лека нощ е на италиански. Цялата тази програма продължи близо година. Забременях със сестра й. Случи се тежка бременност, вече нямах възможност да я обучавам както досега. Влязох в болница за месец. Мъжът ми каза, че от уроците по балет са обявили, че ще имат годишен концерт и ние, родителите трябва да се свържем с преподавателката по балет, за да ни разкаже как ще протече концерта и какво трябва да осигурим. Обадих се на дамата. Тя ме посрещна по телефона с репликата: „Ооо, госпожо, радвам се, че се чуваме! Аз имам много голям проблем с вашата дъщеря! Тя не желае да танцува, понякога плаче, понякога бяга, а в други случаи просто си стои на едно място и не помръдва. Аз няма да я включа в концерта! Тя ще провали цялото представление!“. Друг е въпросът защо тази преподавателка нищо не ми е казала. Говорих с дъщеря ми, тя каза, че не може да си завърти крачето както иска каката. Съответно каката казала на дъщеря ми, че от нея балерина няма да стане, защото е скована. И така беше започнала войната. Аз я пращам на балет, а тя наказва мен и каката с поведение. В допълнение тя вече не искаше и вкъщи да се занимаваме с математика и буквите. Казваше, че я боли корема, че й се спи или че е изморена, за да я оставя в леглото. В допълнение се оказа, че тя се държи по същия начин и при занятията по английски и йога. Бях изтръпнала от ужас! Примирих се, че трябва да я остава сама да избере.

Няколко месеца по-късно за мой още по-голям ужас тя се беше записала на латино танци в детската градина. Искала да има блестяща и прозрачна рокля! Идваше ми да се гръмна! С мъжа ми решихме, че ще я оставим да посещава занятията и бяхме сигурни, че скоро отново ще има някаква драма и просто всичко бързо ще приключи. Тя от своя страна започна и вкъщи да танцува и пее. Кара ме да търся в Интернет какво яде Шакира, защото тя иска да стане красива като нея. Така поне яде и здравословна храна. Вчера говорих с преподавателката, ще имат годишен концерт след месец. Толкова я похвали! Каза, че тя има най-голям напредък сред всички деца, запаметява стъпките, брои тактовете, танцува с желание и усмивка. Щях да се пръсна от гордост! Моето дете се оказа истински талант в латино танците. Но продължавам тайно да стискам палци и в математиката да е толкова добра. :)

1 коментара 46 харесвания
Коментирай
Коментари ( 1 )
кака ти шакира преди 1149 дни
кажи й че Шакира има само шестици по математика ... и така ше постигнеш желания резултат. ;)