Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Детски пубертет
При момичетата

Още от малкомомиче винаги съм си мечтала да имам дъщеря. Представяла съм си как й решакосата, как й правя прическа, как и двете си обличаме роклите, как серазхождаме хванати за ръка, ходим заедно на театър и кино, играем с кукли.Когато се родипървата ми дъщеря бях толкова объркана и притеснена,несигурна в себе си като родител, че някак не успях да изживея напълно детскатами мечта. В един момент забелязах, че тя вече не е беше малкото ми бебче. Тя започна да се оглеждав огледалото, не харесваше дрехите, които й купувам, искаше да ползва моитегримове и бижута. От една страна бях щастлива, че тя расте, от друга не бяхподготвена за честите промени в емоциите. 

 Първият път,когато тя се тръшна по средата на голям магазин беше на около две годинки. Тогава поискачервените, блестящи обувки на ток от витрината, беше истински шок за нас с мъжами. Тя ги беше взела и се опита да ги обуе, а те бяха с поне 8 сантиметров ток!Мъжът ми ги взе и ги върна на мястото им. Тя отново ги взе, но вече пищяща иревяща, легна по средата на магазина и започна да крещи, че иска тези обувки.Не мога да ви опиша срамът ми в този момент. Всички клиенти замръзнаха ивпериха шокирани погледи в нас. Опитах се да говоря с нея, а тя заяви, че ямразя и затова не искам да й купя обувките. Трябваше да действам по друг начин.Казах й, че обувките са й доста големи, нямаме място вкъщи да ги пазим 20години и че баткото в магазина, ще ни ги запази 20 години за нея. Тогава тяподсмърчаща ги подаде на шокирания продавач, за да й ги задели и запази.Разбира се, тя няма представа колко време са 20 години, но се успокои, че ще санейни :) 

 Това беше първатаслучка. Оттук-насетне се започна серия на гримиране преди всяко излизане отвкъщи, внимателно подбиране на дрехите от нейна страна, но не винаги с добъркраен резултат и често излиза от вкъщи облечена като палячо. Стана многочувствителна, понякога иска да остане сама в стаята си, а в определени дни неиска да се отделя от нас. Премина през фазата, че е влюбена в баща си и иска дасе омъжи за него. Опита да е самостоятелна, което включва обличане и събличанесама, самостоятелно къпане, пазаруване в магазина с отделна кошница. 

 Не знам точнокъде и дали свърши нейният детски пубертет, но съм щастлива, че малкото мибебенце вече е пораснало момиченце :) Вие станахте ли вече свидетели на първиядетски пубертет?             

0 коментара 46 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари