Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Разходки в студа
11 март 2016. Без категория

Истинската зима вече е факт – с минусовитемператури и хлъзгави улици. Въпреки, че излизането на разходка е достаобстоятелствена задача, най-вече заради купищата дрехи, които трябва да облечем(мама, бебе и батко), аз държа да се излиза всеки ден. Смятам, че е полезнодецата да се извеждат ежедневно, дори и за малко, независимо от условията.Разбира се, старая се да избягвам проливните дъждове, гъстите мъгли иураганните ветрове, но минусовите температури не са нещото, което ще ни задърживкъщи. 

 Предполагам сте чували поговорката (може би ескандинавска?), че няма лошо време, има неподходящи дрехи. Аз съм напълносъгласна, затова в началото на зимата се постарахме да екипираме децата добре ис подходящи дрехи, за да не се налага да ги навличаме излишно – наследихме отприятелка едно доста сполучливо „космонавтче“ за бебето (ползваме го ако енаистина много студено), а баткото обзаведохме с топли непромокаеми обувки, скипанталон и яке. Не пропуснахме шаловете, шапките, ръкавиците и защитния кремза студено време – „малките“ неща, които правят голямата разлика щом си говорим заусещане за студ. 

През зимата изобщо не изкарваме количката(бебето и без това не се чувства добре в нея, надявам се да я преоткрие презпролетта, когато вече ще се вози седнал и ще може да разглежда) – ползвамергономична раница. В тази връзка за себе си много държа на обувките – имамедни много стабилни планинарски, които са се доказали през годините и сенадявам да не ме „подхлъзнат“ и тази зима, тъй като нося не само себе си.Другото важно нещо е връхната дреха – ползвам едно мое старо палто, коетосвекърва ми приспособи за бебеносене, така че да мога да го закопчавам върхураницата. Така бебето остава под моето палто, което му осигурява допълнителнатоплина, а на мен спокойствие, тъй като много по-лесно усещам дали му е студеноили напротив. Полагам допълнителни грижи за краченцата (плетени гети и чорапки– бог да поживи свекърва ми и златните й ръце), тъй като при носене с раница тевисят и изстиват по-лесно. 

 Колкото и да е обстоятелствено излизането,заслужава си – децата се разнообразяват, спят по-добре (особено бебето),искрено за забавляват със снега (особено баткото), каляват се. Моят съвет е дане се плашите от зимата – екипирайте се подходящо и смело излезте на разходка.   

0 коментара 44 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари