Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Безкрайното варене
04 януари 2016. Без категория

При първото ми дете нещо с кърменетоне сработиха нещата и давах кърма от шише. Цедях се и давах. Оказа се, чепо-голямата тежест на даването от шише за мен е не толкова цеденето колкотопостоянното варене на шишета и помпи след цедене. Представете си – 7-8 храненияна ден и след всяко шишето и помпата се изваряват за стерилизация (достапо-късно открих стерилизаторите :( ) поне по 10 мин. Къщата ми постоянно бепотънала във влага от парата. 

 В един момент реших, че товабезкрайно варене просто трябва да спре и когато бебето стана на 3 месеца реших,че повече няма да стерилизирам. Говорих и с педиатъра и тя ми каза, че бебетоби трябвало да е развило механизми за справяне с бактериите. Започнах само даизмивам шишетата с подходящ бебешки препарат и топла вода. Стерилизирах веднъжна ден и това беше достатъчно. 

 Бебето ми не показа някаквиоплаквания, а аз си спестих голяма част от времето по подготовка на храната.

0 коментара 40 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари