Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Нощно напишкване

С две деца и съпруг, работещ често на открито,независимо от климатичните условия, съм свикнала с честото пускане напералнята. Съвсем сериозно, убедена съм, че пералнята е най-ценният електроуредв едно домакинство и по важност се нарежда много преди всеобщия любимец -  телевизора, изпреварва хладилника, печката,дори компютъра. 

Една от причините за твърде честото праневкъщи е фактът, че големият ми син все още се напишква нощно време. Той е напет и половина и до скоро смятах, че е още малък и съвсем скоро ще го израсте,но напоследък все повече се притеснявам и ми се иска да предприема нещо повъпроса. И не заради безконечното сменяне на чаршафи и пижамки, а заради самиянего – в много редките случаи (не повече от 3 от началото на учебната година),в които се е случвало да се напишка в детската градина по време на следобедниясън, той се е притеснявал и се е опитвал да скрие „инцидента“ от останалите. 

 Той не се напишква всяка вечер. Понякога сеслучва да имаме безаварийни цели седмици, друг пък – мокри чаршафи 4-5 пореднивечери. Не мога да открия някаква зависимост или конкретна причина. Течноститевечер са ограничени до минимум, изпишква се непосредствено преди да заспи...Случва се независимо от температурата в стаята, независимо от времето, по коетоси ляга, без значение дали е вкъщи или при баба си. Единственото, което съмзабелязала със сигурност е, че винаги е в първите 2-3 часа от нощта – имавариант да ставам и да го изпишквам, но мисля, че това би разрешило единственопроблема с прането, а не той е основен. 

 Сблъсквал ли се е някой от вас с нощнонапишкване на тази възраст? Ако да – какво предприехте? Ще се радвам дасподелите опит или просто идеи, които биха ми помогнали да се справя.            

0 коментара 45 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари