Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Трик за прохождане
Нестандартно приложение на електрическата четка за зъби
20 септември 2016. Ходещи и бърборещи

От около седмица бебе номер две започна да се престрашава и да прави по няколко самостоятелни крачки. Засега прилича повече на залитане между две неща на по-голямо разстояние едно от друго, отколкото на ходене, но определено натам е тръгнал. Той даде заявка за прохождане доста отдавна, придвижвайки се уверено покрай дивана, но всъщност се оказа от супер бързите бебета-хлебарки, които лазейки достигат до всичко, което искат, и явно нямаше кой знае какъв стимул да се „мъчи“ с ходене.

Освен да обикаля около дивана и да стои изправен пред хладилника (и да облизва магнитите, залепени на вратата му), той обича и да бута столове и да се придвижва с тях. В момента (умишлено) не разполагаме с никаква проходилка, нито дори такава за бутане, но пък му приспособихме една детска пазарска количка (такава като за супермаркет) – сложихме в нея една торба брашно от 5 кг, за да е по-тежка, и сега малчуганчо бута на воля из хола. От време на време се пуска и съсредоточено стои прав на едно място, а ние с баща му го гледаме с трепетно очакване дали ще се осмели да пристъпи напред.

Свекърва ми е проходила, държейки се за молив – едната ръка във въздуха, държейки молива... мислела си е, че се държи за някого, но са я „измамили“ и са я пуснали сама. Е, малкият май ще проходи с електрическата четка за зъби. Много е запленен от нея, а вибрациите, в комбинация с гелчето за зъбки, явно много успокояват венците му (още няма зъбче) – с четка в ръка/уста, той забравя, че трябва да се държи за още нещо, и без да се усети пристъпва напред. Моят син скоро ще направи 1 годинка, а батко му проходи при навършени 13 месеца.

Как проходиха вашите деца? На каква възраст бяха?

0 коментара 40 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари