Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Бебеносенето и жегите
11 юни 2016. Без категория

Вече съм ви споделяла за любовта (моята и на двете ми момчета) към ергономичната раница и въобще към бебеносенето. В жегите обаче гушнатото до мама човече не винаги е добра идея, тъй като горещината става още по-нетърпима. Разбира се, ако сте категорични за носенето и количката не е вариант, има някои хитринки, които биха ви помогнали да направите жегите малко по-поносими.

- Слушайте вътрешния си глас и здравия разум – по възможност избягвайте да сте навън в най-горещите часове на деня; избирайте по-сенчести маршрути; не стойте твърде дълго навън и сваляйте редовно малчугана от себе си, за проветрение и охлаждане и на двама ви.

- Носете шапки – за бебетата и малките деца това си е направо задължително, дори и да не са в раница. А за вас сега е моментът да се развявате с наистина широкопола шапка или дори сомбреро – ще хвърля достатъчно голяма сянка, за да пази и бебето. Алтернатива е да носите чадърче.

- Леки материи – разбира се, това правило важи и за не-бебеносещите. Избирайте леки, естествени материи. Ако деколтето ви е по-изрязано или сте решили да оставите бебето само по пелена и така се допирате кожа до кожа, добра идея е да сложите между двама ви парче памучен плат, което да попива потта. Можете да го сменяте при нужда.

- Не забравяйте слънцезащитния крем – тази мярка няма да ви помогне срещу жегата, но не пропускайте да намажете бебето, особено по откритите части (краченца, ръчички и пр.), които са извън раницата и могат лошо да изгорят.

- Хидратирайте се – пийте много вода и не забравяйте да предлагате често на мъника. Ако бебето все още не пие вода, кърмете по-често от обичайното, за да избегнете обезводняване. Използвайте водата и външно – можете да си носите шишенце с пулверизатор или просто да намокряте бебчо от време на време, за да се разхлади.

Това са нещата, за които се сещам аз, но сигурно и вие имате хитринки? Споделете в коментарите!

0 коментара 51 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари