Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Сладка лимонада от...
...Купа с лимони, или как за малко да се провали нашият 1 юни

Ето че и при мен обстоятелствата се стекоха така, сякаш съм в песен на Джон Ленън. Планираният празничен 1 юни се оказа първи работен ден след повече от 20 месеца майчинство, за да се уверя нагледно, че „животът е това, което се случва, докато кроиш други планове“. 

Една изненадваща възможност и желанието да открия свой път ме принудиха да променя намеренията си в крачка: да се върна сред работещото население по-рано от планираното и да отбележим специалния ден на детето с няколко часа закъснение. 

Колкото и тежко да ми беше, че не съм до дъщеря си във времето, когато абсолютно всички деца в тази държава държат майките си за ръка, трябваше да го превъзмогна. Помогна и фактът, че Рада все пак беше с баща си. А те прекарват времето си заедно не по-зле. Всъщност, в Деня на детето, двамата са хванали горските пътеки и малкото ми смело момиче е направило първото си офроуд спускане с триколката, която вече е овладяла почти до съвършенство. Калта под ноктите, прашните обувки и неутолимия глад на подрастващото дете бяха доказателството за техните приключения, което ме очакваше у дома в края на първия работен ден.

Почивната събота беше нашият семеен ден. Вълнувахме се за него, защото щеше да си бъде личният ни празник. Приготвихме напитки и вкусна храна и излязохме от града – мама, татко, дете и куче. Направихме си страхотен излет в близост до едно поточе. Разбира се, не забравихме да се подготвим и със защита срещу насекомите и слънцето.

Водата е истинско забавление, а за домашния любимец беше като спа почивка. Детето пък събираше камъчета и упражняваше с часове хвърлянето им в реката. Всички намерихме развлечение, прохлада и удовлетворение от прекараното време заедно. Дори почетохме книга, докато се излежавахме в хамака. Р. направи кратка дрямка сред природата, след като преяде с череши и подобаващо се боядиса с тях.

Разказвам ви всичко това, за да ви покажа, че и най-добре планираните неща могат да имат своя непредвиден край. Това обаче, невинаги е лошо. Трябва да умеем да извлечем най-хубавото от всяка ситуация. В крайна сметка не е важно кога и как ще се отдадем на празненства, важното е да прекарваме време с децата си и да им отдадем цялото си внимание докато сме заедно.

0 коментара 12 харесвания
Коментирай
Коментари ( 0 )
Все още няма добавени коментари