Скъпи мами, добре дошли в нашето специално Бочко-място за споделяне. Тук 3 наши, а надяваме се скоро и ваши, приятелки – мамите Криси, Efimisque и Мария споделят личен опит и ни разказват какво ги радва и какво ги тревожи покрай грижата за техните малки слънчица. Каним ви да се присъедините, като участвате, коментирате и споделяте. Колкото повече мами, толкова по-добре!
Youtube Image
Великден с деца

След първата Коледа с бебе номер две, този месец ни предстои и първият му Великден. Малкият доста е пораснал, щъка навсякъде и проявява голям интерес към всичко, което се случва наоколо. Сигурна съм, че боядисаните яйца много ще го впечатлят и ще падне голяма игра с тях. Наскоро той успя да се добере до част от миналогодишната Великденска украса, която правихме с баткото – няколко издухани боядисани яйца, нанизани на конец. Е, яйцата бързо станаха на сол, а малкият беше много озадачен и любопитно опитваше малките парченца шарени черупки. Голяма драма настана като изметох – както обикновено, той не разбра защо му взимам интересните „играчки“.

С големия ми син обожаваме боядисването на яйцата – той се включва активно и много се забавлява, а за мен е истински ценно да го науча на любимите си техники и заедно да се радваме на резултатите. Е, мазалото е пълно (даживеят мокрите кърпички!), но удовлетворнието е голямо. А яйцата ни стават наистина красиви! Освен в боядисването на яйца, тази година той ще се включи и в месенето на козунаци – вече има опит с мекиците, така че ще е помагач и в кухнята.

И с двете ми деца бях бременна на Великден и единственото суеверие, на което се поддадох, е свързано именно с този празник. Свекърва ми ме помоли да не боядисвам яйцата, за да не „боядисам“ бебето. Честно казано, и до сега си нямам на идея какво трябва да означава това – тя също не може да го обясни, суеверие, какво да правиш... Съгласих се от уважение към нея, а и защото тя никога за нищо не ми се бърка и това беше един вид жест към нея.

Вкъщи Великден е на голяма почит, а с две деца съм сигурна, че ще е поне два пъти по-забавен. Хубаво е и това, че бебето вече е достатъчно голямо, че да похапва и от Великденската трапеза – напълно ще е част от празника, като приближим столчето му до голямата маса.

Как се случва вашият Великден с деца? 

1 коментара 49 харесвания
Коментирай
Коментари ( 1 )
Дария Николова преди 3 месеца и 21 дни
На хубавия празник -хубави неща. Мама стана свари яйцата и започна да ги боядисва, първото разбира си червено и баба го взе реши първо да намаже бузките на баткото който е на 3 г и половина ама той го беше страх и бягаше не разреши на баба да го нацапа след това баба отиде пли бебето което е на 7 месеца казва се Диидем - тя разреши на баба да намаже бузки и челце даже се смя беше много забавно. След като мама Дари боядиса яйцата нареди масата наплави снимки на баткото защото много им се радваше. На самия Велик ден имахме гости разбира се и се започна едно чукане и хапване и така